A- A+
Τέλος εποχής για την Τράπεζα Κύπρου στην Ελλάδα - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι πελάτες της
Ολοκληρώθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς μέσα στο σαββατοκύριακο η ενοποίηση των συστημάτων του δικτύου της πρώην Τράπεζας Κύπρου με τα δικά της. Οι οδηγίες προς τους πελάτες της πρώην κυπριακής τράπεζας.

Από εδώ και στο εξής το σύνολο των πελατών της Τράπεζας Κύπρου θα εξυπηρετείται από τα συστήματα του ομίλου Πειραιώς, όπως ακριβώς συνέβη και με τη λειτουργική ενοποίηση της Emporiki Bank με την Alpha Bank, η οποία επίσης ολοκληρώθηκε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Οκτωβρίου 2013, η Τράπεζα Πειραιώς, ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το έργο της ενοποίησης των συστημάτων του πρώην δικτύου καταστημάτων της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, στο ενιαίο περιβάλλον των συστημάτων πληροφορικής του Ομίλου.

Από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, όλοι οι πελάτες του πρώην δικτύου της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ και της Τράπεζας Πειραιώς εξυπηρετούνται, από κοινά συστήματα πληροφορικής και με τις ίδιες διαδικασίες, μέσα από το ενοποιημένο δίκτυο των 860 καταστημάτων, των 2.200 ΑΤΜs και των 385 μηχανημάτων Easypay.

Από την ίδια ημέρα όλοι οι πελάτες, χρησιμοποιούν για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές τους την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής Winbank, καθώς και τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης της Τράπεζας Πειραιώς.

Η ενοποίηση των συστημάτων του δικτύου της πρώην ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ είναι το τρίτο βήμα –μετά την ενοποίηση των συστημάτων πληροφορικής της πρώην ΑΤΕbank και της πρώην Ελληνικής Τράπεζας- στην πορεία ενοποίησης των συστημάτων πληροφορικής και των υπολοίπων τραπεζών που εξαγόρασε πρόσφατα η Τράπεζα Πειραιώς, με επόμενο βήμα την ενοποίηση των συστημάτων του πρώην δικτύου καταστημάτων της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου (CPB).

Οι οδηγίες

Η Τράπεζα Πειραιώς εξέδωσε αναλυτικές οδηγίες προς ενημέρωση των πελατών της πρώην κυπριακής τράπεζας. Ειδικότερα:

  • E-banking

Η πλατφόρμα Ηλεκτρονικής Τραπεζικής winbank της Τράπεζας Πειραιώς υποδέχεται από την Κυριακή 27 Οκτωβρίου τους χρήστες της 1bank του πρώην δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα.

Μετά την ολοκλήρωση της ενοποίησης, οι χρήστες της του πρώην δικτύου της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, αποκτούν πρόσβαση σε πλήθος νέων υπηρεσιών και λειτουργιών.

Συχνές Ερωτήσεις

  • ATM

Στα πλαίσια ενοποίησης των συστημάτων του πρώην δικτύου Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα με τα συστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, ενοποιείται και το διευρυμένο Δίκτυο ΑΤΜs της Τράπεζας Πειραιώς.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Λογαριασμοί

Όλοι οι λογαριασμοί της πρώην Τράπεζας Κύπρου θα μετατραπούν σταδιακά στα αντίστοιχα προγράμματα της Τράπεζας Πειραιώς. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των λογαριασμών θα αλλάξει.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Προθεσμιακές καταθέσεις

Στους τρέχοντες λογαριασμούς προθεσμίας δε θα υπάρξει ακόμη αλλαγή ως προς το επιτόκιο, μέχρι και τη λήξη τους.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Χρεωστικές κάρτες

Η χρεωστική κάρτα σας Κύπρου Debit Card θα έχει τις ίδιες λειτουργίες με τις υπόλοιπες χρεωστικές κάρτες του Ομίλου Πειραιώς και θα λειτουργεί κανονικά μέχρι την επόμενη αντικατάστασή της, εφόσον έχει ενεργοποιηθεί έως τις 23/10/2013 στις 14:00.

Το προϊόν δεν διατίθεται πλέον.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Πιστωτικές κάρτες

Οι πελάτες πιστωτικών καρτών του πρώην δικτύου Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται από το διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι πιστωτικές σας κάρτες του πρώην δικτύου Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν και όλα τα χαρακτηριστικά τους παραμένουν ως έχουν.

Νέες πιστωτικές κάρτες του πρώην δικτύου Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα δεν εκδίδονται πλέον.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Προπληρωμένες κάρτες

Θα γίνει σταδιακή αντικατάσταση των προπληρωμένων καρτών με νέες της Τράπεζας Πειραιώς. Ωστόσο, έως τότε θα λειτουργούν κανονικά και οι παλαιές κάρτες.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Γενικές Ασφάλειες - Υφιστάμενα Ασφαλιστήρια

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες ING, ERGO και INTERAMERICAN έχει δημιουργήσει για εσάς σύγχρονα ασφαλιστικά προϊόντα που καλύπτουν κάθε σας ανάγκη.

Τα εξειδικευμένα στελέχη του διευρυμένου δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς σας περιμένουν για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα προγράμματα που σας ταιριάζουν.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Ασφάλειες Ζωής - Υφιστάμενα Ασφαλιστήρια

Η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με τις ασφαλιστικές εταιρείες ING, ERGO και INTERAMERICAN έχει δημιουργήσει για εσάς σύγχρονα ασφαλιστικά προϊόντα που καλύπτουν κάθε σας ανάγκη.

Τα εξειδικευμένα στελέχη του διευρυμένου δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς σας περιμένουν για να σας βοηθήσουν να επιλέξετε τα προγράμματα που σας ταιριάζουν.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Καταναλωτικά - Στεγαστικά

Δεν αλλάζουν οι όροι στα παλαιά στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια.

Συχνές Ερωτήσεις

  • Πληρωμές & Πάγιες Εντολές

Όλες οι πληρωμές προς τρίτους (πληρωμές λογαριασμών, πληρωμές προς οργανισμούς και εταιρείες) οι οποίες πραγματοποιούνταν στο πρώην δίκτυο Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται είτε μέσω του διευρυμένου δικτύου καταστημάτων, είτε μέσω των Εναλλακτικών Δικτύων (web Banking, Phone Banking, Mobile Banking) της Τράπεζας Πειραιώς.

Αντίστοιχα, οι πάγιες εντολές που έχετε ως πελάτης του πρώην δικτύου Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, θα συνεχίσουν να ισχύουν και να εκτελούνται χωρίς καμία ενέργεια εκ μέρους σας.

Συχνές Ερωτήσεις