A- A+
Ενοποιούνται τα συστήματα Alpha - Εμπορικής το τριήμερο της 28ης - Προβλήματα στις συναλλαγές
Την ενοποίηση των συστημάτων της πρώην Εμπορικής Τράπεζας με τα αντίστοιχα της Alpha Bank θα ολοκληρώσει η τελευταία στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει περιορισμούς στις συναλλαγές.

Ειδικότερα, θα ισχύσουν περιορισμοί στις συναλλαγές με κάρτες και τις υπηρεσίες εναλλακτικών δικτύων, από 25 έως 28 Οκτωβρίου 2013, λόγω των τεχνικών εργασιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την Παρασκευή 25 έως και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, μεγάλο μέρος των συστημάτων της πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα ενοποιηθεί πλήρως με το ενιαίο περιβάλλον πληροφοριακών συστημάτων και διαδικασιών της Alpha Bank.

Τι αφορά η ενοποίηση

Η εν λόγω ενοποίηση αφορά ειδικότερα στα συστήματα καταθέσεων, καρτών, ανοιχτών δανείων και λογαριασμών υπεραναλήψεως, καθώς και στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής της πρώην Εμπορικής Τραπέζης.

Με την ολοκλήρωση της ενοποιήσεως, από την Τρίτη 29 Οκτωβρίου, όλοι οι Πελάτες της ενιαίας Τραπέζης θα πραγματοποιούν εφεξής τις ανωτέρω συναλλαγές τους με κοινό πληροφοριακό σύστημα και διαδικασίες, στα περισσότερα από 1.100 διαφορετικά σημεία εξυπηρετήσεως της Alpha Bank, σε όλη την Ελλάδα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της ενοποιήσεως, θα γίνονται κανονικά αναλήψεις από ΑΤΜ με όλες τις κάρτες εκδόσεως Alpha Bank, ενώ ενδέχεται να υπάρξουν περιορισμοί στις λοιπές συναλλαγές μέσω ΑΤΜ και άλλων εναλλακτικών δικτύων, που όμως θα αποκατασταθούν πλήρως το συντομότερο δυνατόν.

Τι δε θα δουλεύει

Από το Σάββατο 26 Οκτωβρίου έως και τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, δεν θα λειτουργήσουν τα τέσσερα Καταστήματα διευρυμένου ωραρίου της Τραπέζης, συμπεριλαμβανομένου του Καταστήματος του Αερολιμένος Αθηνών.

Από το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου έως το πρωί της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2013, οι βασικές συναλλαγές (αναλήψεις, ερωτήσεις υπολοίπου) με κάρτες εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά μέσω του Δικτύου των 1.310 ΑΤΜ της Alpha Bank και όχι στα ΑΤΜ άλλων τραπεζών.

Η λειτουργία των καρτών εκδόσεως πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα διακοπεί μεταξύ 4.00π.μ. και 10.00π.μ. της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 2013.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες

Από τις 8.00μ.μ. της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου 2013, θα διακοπεί οριστικά η λειτουργία των υπηρεσιών Emporiki e-Banking, Emporiki Mobile Banking και Emporiki Phone Banking.

Από τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013, οι Πελάτες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της πρώην Εμπορικής Τραπέζης θα εξυπηρετούνται από τις υπηρεσίες Alpha Web Banking, Alpha Μobile Banking και Alpha Phone Banking αντίστοιχα.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους Πελάτες της Τραπέζης είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Alpha Bank, www.alpha.gr.