A- A+
Εμπλοκή (;) στο deal της Πειραιώς για την εξαγορά Κύπρου και Λαϊκής - Παίρνει και την Ελληνική
Συνεχίζονται οι συζητήσεις του επιτελείου της Τράπεζας Πειραιώς με την κεντρική τράπεζα της Κύπρου για την ολοκλήρωση του deal εξαγοράς των υποκαταστημάτων Κύπρου - Λαϊκής στην Ελλάδα.

Όπως μετέδωσε το μεσημέρι της Κυριακής το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, επανάρχισαν στα γραφεία της Κεντρικής Τράπεζας οι συζητήσεις με την αντιπροσωπεία της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς από την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το τηλεγράφημα, οι σχετικές συζητήσεις άρχισαν το Σάββατο το πρωί, χωρίς, ωστόσο, να ολοκληρωθούν. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στο πακέτο που θα αποκτήσει η Τράπεζα Πειραιώς θα μπει και το δίκτυο των καταστημάτων της Ελληνικής Τράπεζας.

Καλά πληροφορημένες τραπεζικές πηγές επισημαίνουν ότι τα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς βρέθηκαν προ εκπλήξεως με την κατάσταση που βρήκαν στην Κύπρο, καθώς δεν υπήρχε η προετοιμασία για την ολοκλήρωση του deal από την πλευρά των κυπριακών αρχών.

Σε περίπτωση που τελικώς δεν προχωρήσει η εξαγορά των κυπριακών τραπεζών από την Πειραιώς, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) είναι έτοιμο να τις αποκτήσει.

Διαβάστε επίσης

* Ανακοινώθηκε η απόκτηση Κύπρου - Λαϊκής από την Τράπεζα Πειραιώς - Δηλώσεις Σάλλα