A- A+
Φορολογικό συντελεστή 15% παντού ζητά ο Πρωθυπουργός – Τι είπε για ρευστότητα
Υπέρ της υιοθέτησης ενός χαμηλού ενιαίου φορολογικού συντελεστή τάχθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι με στόχο την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση επενδύσεων, ο νέος συντελεστής θα πρέπει να διαμορφωθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα, στο 15%.

Η συγκεκριμένη πρόταση έχει διατυπωθεί στο παρελθόν και από άλλα πολιτικά στελέχη και οικονομολόγους, ωστόσο για να υλοποιηθεί είναι απαραίτητη η έγκριση της τρόικας.

Σύμφωνα με αυτήν, τα πάντα θα φορολογούνται με 15%. Ο ΦΠΑ, οι συντελεστές φορολόγησης όλων των εισοδημάτων και των εταιρικών κερδών ανέρχονται στα ίδια επίπεδα.

Έτος καμπής το 2013

«Το 2013 θα αποτελέσει έτος τομής, καμπής για την ανάκαμψη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η Ελλάδα «θα τα καταφέρει», παράλληλα δε επανέλαβε πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα μέσα στα δύσκολα που περνά, ευνοεί την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, σημειώνοντας ότι μέσα από την επιχειρηματικότητα περνά ο δρόμος για έξοδο από την κρίση.

Μιλώντας στη διεθνή εκδήλωση επιχειρηματικών συναντήσεων, με θέμα την προώθηση των επενδυτικών ευκαιριών στην ελληνική αγορά, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Δημόκριτου», ο κ. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα ξεπερνά το μέγιστο της ύφεσης.

«Άλλα μέτρα λιτότητας δεν θα υπάρξουν, τώρα είναι η ώρα να συνεχισθεί η πορεία εξόδου από την κρίση, με επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών, τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου και πάταξη γραφειοκρατίας», τόνισε, θέτοντας ως βασικό ζητούμενο το να παραμείνει η Ελλάδα στη σφαίρα της αξιοπιστίας, να υπάρχει άγκυρα αξιοπιστίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ενίσχυση ρευστότητας

Για τον πρωθυπουργό βασικά ζητήματα είναι το πρόβλημα ρευστότητας και η ανάγκη αύξησης της επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Σαμαράς ανακοίνωσε πως στα τέλη Απριλίου ξεκινά ένα πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων, που ανακυκλούμενες θα φτάνουν το 1,5 δισ. ευρώ, έτσι ώστε να στηριχθούν οι εξαγωγικές δραστηριότητες, ενώ μπαίνει σε εφαρμογή και πρόγραμμα εγγυητικών επιστολών.

Ο πρωθυπουργός παρουσίασε σε γενικές γραμμές τις δράσεις που προωθεί η κυβέρνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας και την τόνωση της επιχειρηματικότητας, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον νέο επιχειρηματία και στην ανταγωνιστικότητα.