A- A+
Τρόικα: Εκτός της ευνοϊκής ρύθμισης για οφειλέτες του δημοσίου οι ασυνεπείς φορολογούμενοι
Εκτός της ευνοϊκής ρύθμισης που θα προωθηθεί για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, θέλει να θέσει η τρόικα όσους στο παρελθόν έχουν ενταχθεί σε ανάλογο καθεστώς και αποδείχθηκαν ασυνεπείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις πρώτες συναντήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών, διαπιστώνεται μία αυστηρότητα από την πλευρά της τρόικας σε σχέση με την αντιμετώπιση των κατά σύστημα ασυνεπών φορολογουμένων.

Πέραν από την άρνηση της τρόικας ο αριθμός των δόσεων να φτάσει τις 60, έχει τεθεί θέμα να αποκλειστούν από την όποια ευνοϊκή ρύθμιση όσοι είχαν κάνει χρήση ανάλογων διευκολύνσεων στο παρελθόν και υπήρξαν ασυνεπείς.

Παράλληλα, όσοι πληρούν τα κριτήρια για ένταξη στο νέο ευνοϊκό καθεστώς αποπληρωμής των οφειλών τους, θα υπόκεινται σε πολύ αυστηρές ποινές και πέναλντι εφόσον δεν ανταποκριθούν στη συνέχεια στις υποχρεώσεις τους.

Το σχέδιο αναμένεται να εγκριθεί έως και τα μέσα Μαρτίου, με στόχο να εισπραχθούν το συντομότετο δυνατόν τα 11 από τα περί 55 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων οφειλών.