A- A+
Και εγένετο το «Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο» - Αυτόνομη συνεχίζει η κρατική τράπεζα
Στη διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλό» και «κακό» καταλήγει η Τράπεζα της Ελλάδος, μετά από τη μη εκδήλωση δεσμευτικού ενδιαφέροντος από τους τρεις συστημικούς ομίλους.

Καμία από τις τρεις μεγάλες τράπεζες που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του ΤΤ δεν υπέβαλε τελικώς δεσμευτική προσφορά έως τις 10 το πρωί της Παρασκευής, οπότε και έληγε η σχετική προθεσμία, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το Moneyonline.gr από την περασμένη Τετάρτη.

Στο πλαίσιο αυτό, το απόγευμα η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει τη διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλό» και «κακό», με το υγιές του τμήμα να συνεχίζει αυτόνομη πορεία με μοναδικό μέτοχο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Για να συμβεί αυτό το ΤΧΣ θα καλύψει το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει λόγω της αφαίρεσης του «κακού» κομματιού και θα ανακεφαλαιοποιήσει τη νέα τράπεζα ώστε να πληροί τις ελάχιστες προϋποθέσεις σε σχέση με την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Το νέο ΤΤ θα συνεχίσει για μερικούς μήνες αυτόνομη πορεία και αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα επόμενα βήματα συγκέντρωσης του συστήματος, είτε συγχωνεύομενο με έναν από τους μεγάλους ομίλους, που είναι και το πιο πιθανό σενάριο ή αποτελώντας ένα βασικό πόλο στη διαδικασία συγχώνευσης των μικρότερων τραπεζών.