A- A+
Ολοταχώς για να διασπαστεί και να μείνει αυτόνομο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο
Η διάσπαση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε «καλό» και «κακό» και η διατήρηση της αυτόνομης πορείας του για λίγους μήνες, μέχρι να πουληθεί σε έναν από τους συστημικούς ομίλους, αποτελεί το πιθανότερο σενάριο.

Αυτή είναι η εκτίμηση τραπεζικών κύκλων τις τελευταίες ώρες, καθώς επιβεβαιώνεται η εκτίμηση ότι τελικά κανείς δεν ενδιαφέρεται σήμερα για την άλλοτε πολύφερνη νύφη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες, λίγες ώρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής δεσμευτικών προσφορών το πρωί της Παρασκευής, οι πιέσεις των τραπεζιτών για μετάθεση της διαδικασίας για αργότερα μέσα στο 2013, στις οποίες είχε αναφερθεί από την προηγούμενη εβδομάδα το Moneyonline.gr, φαίνεται πως έπιασαν τόπο.

Οι ενδείξεις

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, όλες οι ενδείξεις των τελευταίων 24ώρων συνηγορούν στο συμπέρασμα ότι το ΤΤ θα διασπαστεί σε «καλό» και «κακό», με το πρώτο να ανακεφαλαιοποιείται από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και το δεύτερο να τίθεται σε εκκαθάριση.

Η τράπεζα με μοναδικό μέτοχο το ΤΧΣ θα μείνει αυτόνομη για μερικούς μήνες κατά τα πρότυπα της Proton Bank, για να πουληθεί στη συνέχεια σε έναν από τους λοιπούς συστημικούς ομίλους.

Με τον τρόπο αυτό οι υπόλοιπες τράπεζες θα μπορέσουν να τακτοποιήσουν σε πρώτη φάση τα του οίκου τους (λειτουργικές συγχωνεύσεις), ώστε εν συνεχεία να κινηθούν για την απόκτηση του ΤΤ.