A- A+
Στα ύψη οι εκροές την Παρασκευή - «Σήκωναν» λεφτά για την περίπτωση που έβγαινε ο Τσίπρας
Πολύ μεγάλες εκροές καταθέσεων σημειώθηκαν την Παρασκευή, τελευταία ημέρα λειτουργίας των τραπεζών πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ φοβόντουσαν οι αποταμιευτές.

Κύμα αναλήψεων σημειώθηκε την Παρασκευή, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, από καταθέτες που θέλησαν να λάβουν τα μέτρα τους για παν ενδεχόμενο ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.

Τα επίπεδα των εκροών κινήθηκαν για μία ακόμη ημέρα σε πολύ υψηλά επίπεδα, θυμίζοντας τις χειρότερες περιόδους για τις τράπεζες από τότε που ξέσπασε η κρίση και η Ελλάδα υπέγραψε το μνημόνιο,

Τραπεζικά στελέχη σημειώνουν ότι την Παρασκευή χρήματα «σήκωσαν» ως επί τω πλείστω μικροαποταμιευτές, που θέλουν να έχουν μαζί τους δύο, τρεις ή πέντε χιλιάδες ευρώ για την περίπτωση που το αποτέλεσμα «δεν ήταν καλό».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η αρνητική μεταβολή των υπολοίπων ήταν τόσο μεγάλη λόγω των πολύ χαμηλών επιπέδων εισροών στο σύστημα, καθώς δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να κρατήσουν πάνω τους μετρητά από το να τα καταθέσουν στο λογαριασμό τους.

«Οι καταθέτες φοβούνται την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι σε μία τέτοια περίπτωση θα καταστεί πιο δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης και θα τεθεί σε κίνδυνο η παραμονή της χώρας στο ευρώ» τονίζει τραπεζικό στέλεχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από Δευτέρα και εφόσον μπορέσει να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους θα αρχίσει η σταδιακή επανεισροή καταθέσεων.

Διαβάστε επίσης

* Τράπεζες: Επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας δείχνει το γκάλοπ των …αναλήψεων

* Μεγάλες εκροές καταθέσεων - Φεύγουν «τούβλα» με 100αρικα από τα τραπεζικά καταστήματα