A- A+
Βενιζέλος: Θα καλυφθούν πλήρως οι αποταμιευτές με ελληνικά ομόλογα
Σε νέα διαβεβαίωση ότι τα φυσικά πρόσωπα που αποταμίευσαν μέσω των ελληνικών ομολόγων θα αποζημιωθούν πλήρως μετά τη διαδικασία του PSI, προέβη ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος.

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου για την ανταλλαγή των ομολόγων, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε σχετικά ότι «οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες που έχουν αποταμιεύσει μέσω τίτλων του ελληνικού Δημοσίου, θα βρεθεί τρόπος να καλυφθούν απολύτως».

Ωστόσο παρέπεμψε για τον τρόπο και το ύψος της αποκατάστασης για μετά την εφαρμογή του PSI, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να διαχωρίσουμε τους ομολογιούχους και τα ομόλογα, για λόγους που αφορούν τη διεθνή οικονομική ευθύνη του κράτους και τη συμφωνία που έχει επιτευχθεί με τον επίσημο και τον ιδιωτικό τομέα».

Η κάλυψη των 11.000 ομολογιούχων

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «εμείς νύχτα και μέρα ψάχνουμε να βρούμε λύσεις, πρακτικές λύσεις, ώστε να καλυφθούν απολύτως οι Έλληνες αποταμιευτές και να μη δημιουργηθούν δυσεπίλυτα νομικά και οικονομικά προβλήματα για την Ελληνική Δημοκρατία».

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι «θα μας πιστέψουν οι Έλληνες πολίτες, οι 11.000 αποταμιευτές μέσω τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου, γιατί ξέρουν ότι μπορούμε να βρούμε τη λύση αυτή».

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε λίγη υπομονή με στόχο να «ολοκληρώσουμε αυτή την πολύ δύσκολη διαδικασία, να φτάσουμε στην ανταλλαγή των ομολόγων, να φτάσουμε στην έγκριση της δανειακής σύμβασης, να βγούμε σε μία άλλη δημοσιονομική και χρηματοοικονομική κατάσταση».

Διαβάστε επίσης

* Βενιζέλος: Αποζημίωση των φυσικών προσώπων με ομόλογα μετά το «κούρεμά» τους