A- A+
Απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων με μία ημέρα καθυστέρηση από 1/1/2018
Αυστηροποιείται το πλαίσιο για διατήρηση της ρύθμισης των 100 δόσεων της εφορίας από την 1 Ιανουαρίου, καθώς με μία ημέρα καθυστέρησης θα χάνεται!

Πρόκειται για μέτρο που έχει ήδη ψηφιστεί και θα ενεργοποιηθεί από τη νέα χρονιά. Συγκεκριμένα, όσοι καθυστερήσουν έστω και μία ημέρα να πληρώσουν τρέχουσες οφειλές στην εφορία, θα χάνουν την παλαιά ρύθμιση των 100 δόσεων.

Δηλαδή αν κάποιος έχει ρυθμίσει χρέη προς την εφορία σε 100 δόσεις στο παρελθόν και δεν πληρώσει πχ. τη δόση του ΕΝΦΙΑ τον Ιανουάριο, θα τα χάνει όλα!

Θα πρέπει να πληρώσει το παλαιό του χρέος εφάπαξ και θα επιβαρύνεται και με τους τόκους που προβλέπονται.

Λύση η ρύθμιση νέων οφειλών

Για να αποφευχθεί αυτό το ενδεχόμενο, η μόνη λύση είναι να ρυθμίσει το νέο χρέος σε έως 12 δόσεις, εφόσον δεν έχει τη δυνατότητα να το πληρώσει εφάπαξ.

Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, η ρύθμιση μίας οφειλής προτού αυτή καταστεί ληξιπρόθεσμη, γινόταν μόνο με την επίσκεψη του φορολογούμενου στην εφορία.

Πλέον, με νέα ρύθμιση της κυβέρνησης, αυτό θα είναι δυνατό και μέσω του διαδικτύου και συγκεκριμένα της πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Ο φορολογούμενος θα εισέρχεται στο σύστημα με τα στοιχεία εισόδου του στο Taxis και θα μπορεί από εκεί να ρυθμίσει μία τρέχουσα οφειλή, μέσω της πάγιας ρύθμισης, προτού αυτή γίνει ληξιπρόθεσμη, ηλεκτρονικά.

Έτσι, θα αποφεύγει την απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων για τα παλαιά χρέη.