A- A+
Με μπόνους στις αγορές έως 100 ευρώ ξεκινά η φορολοταρία - Παραδείγματα
Λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής της λοταρίας για όσους χρησιμοποιούν τις κάρτες τους για αγορές, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Συνολικά, θα διανέμονται κάθε μήνα 1.000 ευρώ σε 1.000 τυχερούς που θα κληρώνονται στο τέλος κάθε μήνα.

Εκτός απροόπτου η πρώτη κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου και σε αυτήν θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι έκαναν ηλεκτρονικές συναλλαγές το Σεπτέμβριο.

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη κλήρωση προς τα τέλη του έτους, με βάση όλες τις συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο.

Μπόνους στις χαμηλές συναλλαγές

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσιάστηκε, οι πολίτες θα κερδίζουν περισσότερους λαχνούς ανά ευρώ αγορών αν κάνουν πληρωμές λιγότερες από τα 100 ευρώ το μήνα.

Στη συνέχεια όσο αυξάνονται οι αγορές, τόσο θα μειώνεται η αναλογία ευρώ - λαχνών.

Για παράδειγμα για 1.000 ευρώ αγορές ο συναλλασσόμενος θα κερδίζει 467 λαχνούς, δηλαδή 0,47 λαχνούς ανά ευρώ αγορών.

Στα 500 ευρώ θα κερδίζει 300 λαχνούς δηλαδή 0,6 λαχνούς ανά ευρώ.

Αναλυτικότερα, ο αριθμός των λαχνών, ανάλογα με το ύψος των μηνιαίων συναλλαγών είναι ο εξής:

Τα βασικά χαρακτηριστικά

Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Οικονομικών, τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος δημοσίων κληρώσεων είναι τα εξής:

Α) Η αρμόδια υπηρεσία μέχρι τις πρώτες 20 ημέρες κάθε μήνα λαμβάνει τα στοιχεία των συναλλαγών που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι τον προηγούμενο μήνα.

Στο τέλος του μήνα πραγματοποιούνται κληρώσεις που διεξάγονται με ηλεκτρονικό τρόπο.

Β) Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε από τη μία να λαμβάνονται υπ' όψιν όλες οι συναλλαγές, από την άλλη να δίνονται κίνητρα για συναλλαγές που θεωρούνται μικρής αξίας.

Γ) Οι κληρώσεις θα είναι μηνιαίες και σε κάθε κλήρωση θα αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί που θα κερδίζουν από 1000 ευρώ.

Στο πρόγραμμα δημοσίων κληρώσεων έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν ΑΦΜ και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Δ) Τα έπαθλα είναι αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα, δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου ενώ είναι και ακατάσχετα.

Ε) Τα χρηματικά έπαθλα πιστώνονται σε τραπεζικό λογαριασμό που θα δηλώσει ο φορολογούμενος.