A- A+
Σοκάρει η σύνθεση του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας - «Τη βάψαμε»
Συνέρχεται το απόγευμα της Κυριακής το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας, το οποίο καλείται να πάρει αποφάσεις για την προστασία των ελληνικών τραπεζών.

Εκεί θα αποφασιστεί αν θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα για την προστασία του εγχώριου τραπεζικού συστήματος. Η σύνθεσή του πάντως σοκάρει, δεδομένου ότι σε αυτό το Συμβούλιο στηρίζεται η ευστάθεια των τραπεζών.

Η σύνθεση της υπερ-ομάδας

Με εξαίρεση το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, που έχει την απαιτούμενη επαφή με την ...πραγματικότητα, τα λοιπά μέλη προκαλούν, τουλάχιστον σε εμάς, αγωνία για τις εξελίξεις.

Έχουμε και λέμε:

- Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάν(ν)ης Βαρουφάκης, γνωστός και από τη φράση του «Δεν θέλουμε λεφτά, αλλά αξιοπρέπεια». Δεν χρειάζονται άλλες συστάσεις...

- Ο υπέροχος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, που πιάστηκε στα πράσα να βγάζει χρήματα στο εξωτερικό για το ...μελλοντικό μεταπτυχιακό της κόρης του.

Μεγάλο του κατόρθωμα ότι βρήκε σε ένα πρωινό στη διαδρομή από το σπίτι του μέχρι το γραφείο του 400 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι συντάξεις.

- Η σπουδαία οικονομολόγος και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη, θιασώτης του «Λεφτά υπάρχουν» επί ΓΑΠ, με μεταγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ.

- Ο πρώην δήμαρχος Σκοπέλου και «κομμένος» από την ΕΚΤ υποψήφιος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γιώργος Μιχελής το νέο αστέρι που ανακάλυψε ο ΣΥΡΙΖΑ.

- Και τέλος, ο κατά πολλούς πιο άσχετος πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, από συστάσεως της ανεξάρτητης αρχής, Κώστας Μποτόπουλος, Ξέμεινε εκεί από την προηγούμενη κυβέρνηση.

Ψυχραιμία! Θα περάσει κι αυτό!!