A- A+
Πρωτιές το 2011 για Αμοιβαία Κεφάλαια της EUROBANK EFG
Για μια χρονιά ακόμα και παρά την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία, τα Aμοιβαία Kεφάλαια που διαχειρίζεται η Eurobank EFG Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. επιβραβεύουν τους επενδυτές με πρωτιές σε αποδόσεις.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών για το 2011:

• Την πρώτη θέση στην κατηγορία των μετοχικών Fund of Funds πέτυχε το Eurobank EFG (LF) Fund of Funds – REAL ESTATE (+0,99%), ενώ παράλληλα ήταν το μοναδικό στην κατηγορία του που κατέγραψε θετική απόδοση.

• Την πρώτη θέση στην κατηγορία των μετοχικών A/K Αναπτυγμένων Αγορών πέτυχε το Eurobank EFG I (LF) Equity – GLOBAL EQUITIES προσφέροντας αξιόλογη προστασία μέσω της δυναμικής του διαχείρισης, αφού πέτυχε να περιορίσει σημαντικά τις απώλειες -3,40% του καλαθιού αναφοράς του (Ευρώπη - Eurostoxx 50: -17,05%, ΗΠΑ - Dow Jones: +5,53% , Ιαπωνία - Nikkei 225: -17,34%), υπεραποδίδοντας κατά +2,52% περίπου.

• Την πρώτη θέση στην κατηγορία των μετοχικών A/K Αναπτυσσόμενων Αγορών πέτυχε το Eurobank EFG I (LF) Equity – DYNAMIC ROMANIAN, περιορίζοντας σημαντικά τις απώλειες -17,68% του δείκτη Bet Index του Χρηματιστηρίου του Βουκουρεστίου, υπεραποδίδοντας κατά +12,77% περίπου.

Επίσης, τη δεύτερη θέση πέτυχαν στην κατηγορία τους, το Eurobank EFG (LF) INCOME PLUS $ (+5,90%) στην κατηγορία των Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων σε όρους ευρώ και το Interamerican Δολαρίου (USD) Ομολογιακό (+7,52%) στην κατηγορία των κρατικών ομολογιακών Α/Κ –Αναπτυγμένων Αγορών το οποίο ας σημειωθεί ότι κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο σύνολο των 310 αμοιβαίων κεφαλαίων υπό τη διαχείριση των Ελληνικών Εταιρειών Διαχείρισης.

Τέλος, την τρίτη θέση στην κατηγορία των διεθνών ομολογιακών Α/Κ πέτυχε το Eurobank Global Bond Ομολογιακό Εξωτερικού (+3,19%).

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνο Μοριανό, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Eurobank EFG Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ., «τα παραπάνω αποτελέσματα του 2011, εφάμιλλα των επιτυχιών των δύο προηγούμενων ετών, καταδεικνύουν ότι, παρά τη συνεχιζόμενη δυσμενή συγκυρία, η προσπάθειά μας είναι συνεχής με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη των προσδοκιών των επενδυτών μας».