A- A+
Υψηλότερα τα επιτόκια στις online προθεσμιακές - Τα προϊόντα ανά τράπεζα
Τα υψηλότερα επιτόκια συνεχίζουν να προσφέρουν οι προθεσμιακές καταθέσεις που ανοίγουν μέσω του e-banking, μετά και τις τελευταίες αναπροσαρμογές των αποδόσεων από τις τράπεζες.

Οι τέσσερις συστημικοί όμιλοι προχώρησαν στα τέλη Οκτωβρίου στην περικοπή όλων σχεδόν των επιτοκίων που προσφέρουν μέσω των λογαριασμών προθεσμίας.

Η διαφορά τους

Από άποψης επιτοκίου ωστόσο, οι online προθεσμιακές καταθέσεις παραμένουν οι πιο ελκυστικές, καθώς οι μειώσεις που εφαρμόστηκαν σε ορισμένες περιπτώσεις περιορίστηκαν ακόμη και στις 5 μονάδες βάσης.

Η διαφορά τους σε σχέση με τα συμβατικά προθεσμιακά προϊόντα είναι ότι το άνοιγμά τους και η διαχείρισή τους γίνεται αποκλειστικά μέσω του e-banking των τραπεζών.

Η έξτρα απόδοση στο επιτόκιο αποτελεί το κίνητρο που δίνουν οι τράπεζες στους πελάτες τους για να στραφούν στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες.

Επιτόκια έως 0,60%

Κάθε τράπεζα έχει δημιουργήσει online προθεσμιακές καταθέσεις για ποσά που ξεκινούν ακόμη και από τις 3.000 ευρώ.

Τα επιτόκια που προσφέρουν οι 4 συστημικοί όμιλοι για διάστημα από 1 έως 6 μήνες, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Alpha Bank: Απόδοση έως 0,6% για 3μηνο και 6μηνο - Προϊόντα: Alpha online προθεσμιακή, Alpha online προθεσμιακή με Bonus
  • Eurobank: Απόδοση έως 0,6% για μήνα, 3μηνο και 6μηνο - Προϊόντα: Προθεσμιακή κατάθεση Live
  • Εθνική Τράπεζα: Απόδοση έως 0,60% για 3μηνο Προϊόν: e-τρίμηνο
  • Τράπεζα Πειραιώς: Απόδοση έως 0,40% για μήνα, 3μηνο και 6μηνο: Προϊόν: winbankdirect, Στα Μέτρα Σου

Σημειώνεται ότι τα παραπάνω επιτόκια ισχύουν για το «παλαιό» χρήμα. Για νέες καταθέσεις μετρητών, για εμβάσματα από το εξωτερικό και για ποσά από ρευστοποίηση αμοιβαίων κεφαλαίων ξένων οίκων, τα επιτόκια φτάνουν έως και το 0.80%.