A- A+
Τρεις τρόποι για οικονομία στο πετρέλαιο θέρμανσης μέσω μικροεργασιών
Πιο αποδοτικά και οικονομικά μπορείτε να ζεστάνετε το σπίτι σας, προχωρώντας σε κάποιες αλλαγές στο σύστημα θέρμανσης, χωρίς να προχωρήσετε σε αντικατάστασή του. Πάρτε online προσφορές.

Σίγουρα, η θέρμανση με πετρέλαιο είναι μία “επίπονη” υπόθεση για το πορτοφόλι σου. Mε μερικές μικρές παρεμβάσεις, όμως, θα μπορείς να την ανάψεις άφοβα.

Τρόποι μείωσεις εξόδων

Για να μειώσεις την κατανάλωση στη θέρμανση με πετρέλαιο από εγκατάσταση λέβητα πετρελαίου, υπάρχουν δύο κατευθύνσεις που μπορείς να ακολουθήσεις.

Η πρώτη αφορά στην αύξηση του βαθμού απόδοσης του συστήματος και η δεύτερη στη μείωση των θερμικών απωλειών προς το εξωτερικό περιβάλλον.

Για καθεμία από αυτές, υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι που θα σε βοηθήσουν να επιτύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συγκεκριμένα:

 • Συντήρηση & Ρύθμιση Καυστήρα στη Θέρμανση με Πετρέλαιο - Online προσφορές

Η συντήρηση και ρύθμιση του καυστήρα πετρελαίου είναι η σημαντικότερη κίνηση που πρέπει να κάνεις, αν θέλεις να εξασφαλίσεις τη σωστή λειτουργία του συστήματος Θέρμανσης και τη καλύτερη απόδοση του.

Οι έμπειροι και αξιολογημένοι επαγγελματίες της πλατφόρμας douleutaras.gr συστήνουν την πραγματοποίηση αυτής της εργασίας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Ο εξειδικευμένος επαγγελματίας που θα επιλέξεις για τη συντήρηση και ρύθμιση του καυστήρα του Σπιτιού σου θα προχωρήσει, ανάλογα με τις ανάγκες του καυστήρα σε ορισμένες ή όλες τις παρακάτω εργασίες:

 • Καθαρισμός λέβητα πετρελαίου
 • Καθαρισμός καυστήρα και δεξαμενής πετρελαίου
 • Ρύθμιση θερμοστάτη καυστήρα πετρελαίου
 • Έλεγχος οργάνου αυτόματης πληρώσεως
 • Έλεγχος φίλτρου πετρελαίου
 • Έλεγχος δοχείου διαστολής
 • Ρύθμιση αναλογίας αέρα – πετρελαίου
 • Εξαέρωση καυστήρα
 • Έλεγχος κυκλοφορητή
 • Έλεγχος διαρροών
 • Μέτρηση καυσαερίων

Μέσω της συντήρησης αντιμετωπίζονται άμεσα διάφορες μικρές βλάβες που πιθανότατα αγνοούσες. Επίσης, απομακρύνονται τα κατάλοιπα της καύσης που επιβαρύνουν το σύστημα.

Σε συνδυασμό με την κατάλληλη ρύθμιση η εξοικονόμηση μπορεί να ξεπεράσει το 20%. Η ρύθμιση θα πρέπει να γίνεται στην ελάχιστη ισχύ που μπορεί να λειτουργήσει με την υψηλότερη δυνατή απόδοση και φυσικά εντός των ορίων εκπομπής ρύπων.

Τέλος, συντηρώντας σωστά τον καυστήρα σου, θα αποφύγεις την αντικατάσταση του, γλιτώνοντας από ένα πολύ σημαντικό έξοδο.

Οι θερμοστατικές βαλβίδες είναι συσκευές που τοποθετούνται στα θερμαντικά σώματα. Σου επιτρέπουν να ρυθμίζεις τη ροή ζεστού νερού και κατά συνέπεια να ελέγχεις τη θερμοκρασία του κάθε χώρου ξεχωριστά.

Μπορείς να επιλέξεις τις κατάλληλες για τις ανάγκες του χώρου σου ανάμεσα σε χειροκίνητες και αυτόματες ψηφιακές.

Αντίστοιχα, ο θερμοστάτης είναι ένας ηλεκτρολογικός διακόπτης, ο οποίος ανοίγει και κλείνει το σύστημα θέρμανσης, όταν η θερμοκρασία του χώρου φτάσει στο όριο που έχεις προκαθορίσει.

Όποια από τις δύο λύσεις και αν επιλέξεις, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα αυξήσεις την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού σου.

Έτσι θα μειώσεις τα έξοδα για θέρμανση με πετρέλαιο. Αφενός δεν είσαι όλη την ημέρα μέσα στο σπίτι και αφετέρου δεν κάνεις ίδια χρήση σε όλα τα δωμάτια.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, να πληρώνεις την ίδια κατανάλωση όλες τις ώρες και για όλους τους χώρους του σπιτιού σου;

Μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία για κάθε σώμα και δωμάτιο ξεχωριστά και να αλλάξεις τις ρυθμίσεις για τις ώρες, που λείπεις από το σπίτι. Δύο απλές εγκαταστάσεις μπορούν να μειώσουν την κατανάλωση καυσίμου έως και 30%!

Καθώς οι δαπάνες των ελληνικών νοικοκυριών για θέρμανση έχουν μειωθεί στο ελάχιστο, πληθαίνουν οι εναλλακτικές λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν να κρατήσεις το σπίτι σου ζεστό.

Η ενεργειακή αναβάθμιση κουφωμάτων είναι μία από αυτές τις λύσεις που μπορεί να προσφέρει τρομερά αποτελέσματα, τόσο για τη θερμομόνωση, όσο και για την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι σου.

Τα σύγχρονα θερμοδιακοπτόμενα κουφώματα εξασφαλίζουν πλήρη απομόνωση μεταξύ του εξωτερικού και του εσωτερικού περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η μεταφορά θερμότητας.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως το σπίτι σου θα παραμένει ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι, οδηγώντας σε σημαντικό περιορισμό των εξόδων για θέρμανση και ψύξη.

Online προσφορές

Θέλεις να διατηρήσεις το χώρο σου ζεστό, αυξάνοντας την απόδοση του συστήματος θέρμανσης του σπιτιού σου και μειώνοντας τα έξοδα σου;

Ζήτησε τη βοήθεια ενός αξιολογημένου επαγγελματία της πλατφόρμας μας και βρες την καλύτερη λύση για τις ανάγκες σου!