A- A+
Τι ισχύει με την κατάργηση των βιβλιαρίων καταθέσεων της Eurobank - Πώς μπορούν να διατηρηθούν

Σε διαδικασία σταδιακής κατάργησης όλων των βιβλιαρίων στους λογαριασμούς καταθέσεων έχει εισέλθει η Eurobank εδώ και λίγους μήνες.

Ειδικότερα, από τις 3 Φεβρουαρίου η η τράπεζα δίνει τη δυνατότητα, σε όσους το επιθυμούν, να καταργήσουν το βιβλιάριό τους, υπό την προϋπόθεση ότι χρησιμοποιούν το e-banking της τράπεζας.

Έτσι, θα ενημερώνονται ηλεκτρονικά με την υπηρεσία e-Statements και θα λαμβάνουν αυτόματα και συστηματικά συγκεντρωτική κατάσταση των κινήσεων των λογαριασμών τους.

Πώς γίνεται η κατάργηση

Όσοι διαθέτουν λογαριασμό με βιβλιάριο, την πρώτη φορά που θα συνδεθούν στο e-banking μετά την παραπάνω ημερομηνία, θα ενημερωθούν με μήνυμα για την κατάργησή του.

Αυτό ισχύει για όλους τους λογαριασμούς της τράπεζας, πλην του αποταμιευτικού προϊόντος «Μεγαλώνω».

Με τον τρόπο αυτό ξενοιάζουν από την υποχρέωση για τη φύλαξή του, ενώ εξασφαλίζουν άμεση, τακτική και οργανωμένη ενημέρωση online για όλες τις κινήσεις του λογαριασμού τους.

Επίσης, βοηθούν στη μείωση της κατανάλωσης χαρτιού και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Φυσικά και χωρίς βιβλιάριο συνεχίζετε κανονικά να κάνετε τις συναλλαγές σας στα καταστήματα Eurobank, με την προσκόμηση αστυνομικής ταυτότητας.

Πότε δεν καταργείται

Αν δεν είστε συνδρομητής στο e-banking, συνεχίζετε να κάνετε τις συναλλαγές σας στα καταστήματα της τράπεζας με το βιβλιάριό σας.

Ακόμη όμως και όσοι έχουν e-banking, αλλά θέλoyn να το διατηρήσουν, μπορούν να καλέσουν στο  EuroPhone Banking στο 2109555000 και να ζητήσουν να μην καταργηθεί.

Σε κάθε περίπτωση αν καταργήσετε το βιβλιάριο, δεν θα μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε.

Τέλος, αν δεν θέλετε να ενημερώνεστε online με e-Statement από το e-Βanking, μπορείτε να λαμβάνετε έντυπη ενημέρωση ταχυδρομικά.

Η σχετική ρύθμιση γίνεται μέσω του e-banking στην ενότητα Προφίλ > e-Statements > Διαχείριση

Εκεί για κάθε προϊόν:

- Επιλέξτε NAI για να ενεργοποιήσετε την αποστολή έντυπων ενημερώσεων.

- Συμπληρώστε την ταχυδρομική διεύθυνση που θέλετε να λαμβάνετε τις έντυπες ενημερώσεις.

Πατήστε ΣΥΝΕΧΕΙΑ και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ.