A- A+
Alpha Bank: Μόνο οι συνδρομητές του m-banking θα μπορούν να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο με κάρτες της

Ασφαλέστερες ηλεκτρονικές αγορές με τις κάρτες της υπόσχεται η Alpha Bank, θέτοντας σε εφαρμογή από το Νοέμβριο την αναβαθμισμένη υπηρεσία Alpha SecureWeb.

Η αναβάθμιση αυτή έρχεται στο πλάισιο της κοινοτικής οδηγίας για τις υπηρεσίες πληρωμών (PSD2). Με αυτήν ενισχύεται περαιτέρω η ασφάλεια των αγορών σας με κάρτα στο διαδίκτυο.
 
Τώρα, οι αγορές με τις κάρτες σας θα ολοκληρώνονται με μεγαλύτερη ευκολία, ταχύτητα και ασφάλεια, καθώς η ταυτοποίησή σας θα πραγματοποιείται μέσω των ειδοποιήσεων myAlpha Code.

Η εγγραφή των καρτών σας Alpha Bank  στην αναβαθμισμένη Υπηρεσία Alpha SecureWeb πραγματοποιείται αυτόματα χωρίς να απαιτείται κάποια ενέργεια από πλευράς σας.

Η αυτόματη εγγραφή αφορά τόσο στις νέες εκδόσεις καρτών όσο και σε τυχόν επανεκδόσεις (π.χ. απώλεια/κλοπή). 

Απαραίτητο το m-banking

Ωστόσο, γίνεται σαφές από την τράπεζα ότι για να είναι εφικτή πλέον μία συναλλαγή μέσω διαδικτύου, είναι απαραίτητο να έχει εγκατεστημένη στο κινητό σας την εφαρμογή mobile banking της Alpha Bank.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την τράπεζα, για να ολοκληρώσετε μια ηλεκτρονική συναλλαγή με την Alpha Bank κάρτα σας, θα πρέπει να είστε χρήστης της εφαρμογής myAlpha Mobile.

Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει τις ειδοποιήσεις myAlpha Code με τη μορφή των Push Notifications στο κινητό σας τηλέφωνο.

ADVERTISEMENT

Νέες δυνατότητες

Ειδικότερα, από εδώ και στο εξής, σας προσφέρεται η δυνατότητα:
 
● Να επιλέγετε τον τρόπο με τον οποίο επιβεβαιώνετε τις αγορές σας στο διαδίκτυο, με Push Notifications μέσω της εφαρμογής myAlpha Mobile, ή με SMS / Viber
 
● Να ενημερώνεστε αναλυτικά για τη συναλλαγή που πρόκειται να ολοκληρώσετε, με τα στοιχεία της επιχείρησης, το ποσό και την ημερομηνία της συναλλαγής, αλλά και τα τελευταία 4 ψηφία της κάρτας σας, για να γνωρίζετε με ακρίβεια ποια συναλλαγή αποδέχεστε.

ADVERTISEMENT


 Επιπλέον, με το ανανεωμένο Alpha SecureWeb:
 
● Όλες οι κάρτες σας Alpha Bank, νέες ή μετά από επανέκδοση, εντάσσονται αυτόματα στην υπηρεσία

● Οι ειδοποιήσεις θα λαμβάνονται στο κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην Τράπεζα, ενώ έχετε τη δυνατότητα αλλαγής του αριθμού τηλεφώνου μέσω e-Banking ή στο δίκτυο Καταστημάτων της Alpha Bank.