A- A+
Τέλος τα προϊόντα εγγυημένου κεφαλαίου από Eurobank - Με μειωμένη απόδοση στην Πειραιώς

Θέμα εβδομάδων είναι η κατάργηση των προϊόντων εγγυημένου κεφαλαίου, καθώς η διάθεσή τους είναι πλέον ασύμφορη λόγω των αρνητικών επιτοκίων διεθνώς.

Ο λόγος γίνεται για προγράμματα με εγγυημένο το αρχικό κεφάλαιο και απόδοση συνδεδεμένη με την πορεία χρηματοοικονομικών δεικτών, τα οποία σε αρκετές περιπτώσεις προσέφεραν και κάποιο εγγυημένο κέρδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurobank αποφάσισε να σταματήσει τη διάθεση αυτών των προγραμμάτων, ενώ η Alpha Bank δεν έχει βγάλει κάποιο προϊόν μετά τις 17/12.

Στην Εθνική Τράπεζα η διάθεση των τελευταίων προγραμμάτων έληξε αυτήν την εβδομάδα και αναμένουμε να δούμε αν θα υπάρξει ανανέωσή τους τις επόμενες ημέρες.

Η πρόταση της Πειραιώς για 0,80%

Τέλος, η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει μέχρι την Παρασκευή μία νέα έκδοση της σειράς «Δομημένες Καταθέσεις», ωστόσο η απόδοση που δίνει είναι σημαντικά πιο χαμηλή σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Ο λόγος γίνεται για το πρόγραμμα «EUR/USD DOYBLE NO TOUCH», με προστασία στο αρχικό κεφάλαιο, εγγυημένη ελάχιστη απόδοση 0,05% και προοπτική για έξτρα 0,75%, εάν επαληθευτεί η συνθήκη αναφορικά με την ισοτιμία ευρώ - δολαρίου.

Υπενθυίζεται ότι στην αμέσως προηγούμενη έκδοση η τράπεζα προσέφερε έξτρα απόδοση 0,95%.

Σε αυτό το προϊόν η διάρκεια της επένδυσης είναι οι 4 μήνες, ενώ το ελάχιστο ποσό είναι οι 10.000 ευρώ.

Η απόδοση διαμορφώνεται ως εξής:

- Ελάχιστη ετησιοποιημένη απόδοση 0,05% που καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση

- Έξτρα απόδοση 0,75% που καταβάλλεται εάν η ισοτιμία ευρώ - δολαρίου κινηθεί εντός συγκεκριμένων ορίων: +0,035 έως - 0,026.

Δηλαδή στο καλύτερο σενάριο η ετησιοποιημένη απόδοση διαμορφώνεται σε 0,80%, πολύ πάνω από τις προθεσμιακές καταθέσεις.

Το προϊόν θα διατίθεται από τα καταστήματα της τράπεζας έως την Παρασκευή 10/1.