A- A+
Τα πιο φθηνά καταναλωτικά δάνεια της αγοράς - Τα επιτόκια για ποσά έως €10.000

Ζεσταίνονται οι μηχανές της καταναλωτικής πίστης, καθώς ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά προσφεύγουν στον τραπεζικό δανεισμό για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ο λόγος γίνεται για δάνεια συγκεκριμένης διάρκειας ύψους έως και 10.000 ευρώ, που χορηγούν οι τράπεζες με καλύτερα επιτόκια σε σχέση με τα ανοιχτά δάνεια και τις πιστωτικές κάρτες.

Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα κάποιες τράπεζες έχουν προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων τους, προς όφελος των υποψήφιων δανειοληπτών.

Δύο είδη επιτοκίων

Αυτήν τη στιγμή στην αγορά διατίθενται δάνεια με κυμαινόμενο ή σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκεια του δανείου.

Οι χορηγήσεις γίνονται χωρίς εξασφαλίσεις, υπό την προϋπόθεση ότι τα εισοδήματα του υποψήφιου δανειολήπτη επαρκούν για την αποπληρωμή του δανείου.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι θα πρέπει το 40% του εισοδήματός σας να είναι επαρκές για να πληρωθούν όλα τα δάνεια προς τις τράπεζες.

Η διάρκεια μπορεί να φτάσει έως και τους 96 μήνες, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να περιορίσετε σε πολύ χαμηλά επίπεδα τη δόση σας, αυξάνοντας τις πιθανότητες να καλύψετε το κριτήριο του εισοδήματος.




Το ετήσιο κόστος

Τα επιτόκια στη συγκεκριμένη κατηγορία δανείων είναι υψηλότερα του 10% και εξαρτώνται τόσο από τα χαρακτηριστικά του δανείου, όσο και από το πιστοληπτικό σας προφίλ.

Για παράδειγμα για δάνειο 10.000 ευρώ με διάρκεια εξόφλησης 48 μήνες, τα επιτόκια και οι δόσεις διαμορφώνονται στα ακόλουθα επίπεδα: