A- A+
Σούπερ μάρκετ: Νικήστε τον πληθωρισμό πληρώνοντας με κάρτα - Πώς κερδίζετε και πόσο

Με την ακρίβεια να καλπάζει, η έξυπνη χρήση των καρτών στις αγορές στο σούπερ μάρκετ, μπορεί να μειώσει σημαντικά τα μηνιαία έξοδα ενός νοικοκυριού.

Οι τράπεζες μέσω των προγραμμάτων επιβράβευσης στις κάρτες τους, χρεωστικές και πιστωτικές, προσφέρουν μόνιμη ανταμοιβή όταν τις χρησιμοποιείτε στα ψώνια στο σούπερ μάρκετ.

Με τον τρόπο αυτό ένα ποσοστό της συναλλαγής σας, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και το 4%, σας επιστρέφεται και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για επόμενες αγορές σας.

Αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε σε σούπερ μάρκετ ξανά ή σε οποιαδήποτε άλλη συνεργαζόμενη με το κάθε πρόγραμμα επιβράβευσης επιχείρηση.

Οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Στα βασικά προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών οι συνεργαζόμενες μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ είναι οι εξής:

  • Alpha Bonus: ΑΒ Βασιλόπουλος, Kiosky's
  • Eurobank €πιστροφή: Σκλαβενίτης, My Market, Μασούτης, e-fresh
  • Εθνική Τράπεζα - go4more: Σκλαβενίτης, Μασούτης, e-fresh
  • Τράπεζα Πειραιώς - yellow: Σκλαβενίτης, Μασούτης, Κρητικός


Στα παραπάνω προγράμματα συγκεντρώνετε πόντους από τις αγορές σας, τους οποίους στη συνέχεια μπορείτε να εξαργυρώσετε σε οποιαδήποτε επιχείρηση συμμετέχει σε αυτά.

ADVERTISEMENT

Οι κάρτες συνεργασίας

Επιπλέον, οι τράπεζες έχουν λανσάρει co-branded χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες σε συνεργασία με επιχειρήσεις από τον κλάδο, που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερο όφελος.

Βέβαια, θα πρέπει να ξέρετε ότι αν και σε αυτές τις κάρτες το ποσοστό της επιβράβευσης είναι μεγαλύτερο, η εξαργύρωση γίνεται αποκλειστικά στο συνεργαζόμενο σούπερ μάρκετ.

Κάτι που δεν είναι κατ΄ ανάγκη αρνητικό, καθώς πρόκειται για ψώνια που ούτως ή αλλιώς κάνετε κάθε μήνα.

Οι τράπεζες που προσφέρουν αυτές τις κάρτες είναι οι εξής:

- Eurobank: Πιστωτική κάρτα Μασούτης Visa, σε συνεργασία με τα καταστήματα λιανικής μασούτης, που σας δίνει μόνιμο όφελος 4% για αγορές σε αυτά.

- Τράπεζα Πειραιώς: Χρεωστική ή πιστωτική κάρτα AB Plus, μέσω της οποίας μαζεύετε πιο γρήγορα πόντους στο πρόγραμμα πιστότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος και κερδίζετε δωροεπιταγές αξίας 3 ή 6 ευρώ.

ADVERTISEMENT

Πόσο κερδίζετε

Η έξυπνη λοιπόν χρήση των καρτών σας, με την επιλογή της αλυσίδας που συνεργάζεται με την τράπεζά σας, μπορεί να σας εξοικονομήσει σημαντικά ποσά σε ετήσια βάση.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα με ένα νοικοκυριό που πραγματοποιεί δαπάνες ύψους 12.000 ευρώ ετησίως σε σούπερ μάρκετ.

Το όφελός του θα είναι το εξής:

Κλικ στον πίνακα για μεγέθυνση