A- A+
Συναλλαγές με κάρτες ανέπαφων πληρωμών προσφέρουν Eurobank και Mastercard στην Ελλάδα
Τη σειρά νέων καρτών MasterCard PayPass οι οποίες ενσωματώνουν την τεχνολογία των ανέπαφων συναλλαγών και έχουν αρχίσει να διατίθενται από την Eurobank, παρουσίασαν η τράπεζα και η MasterCard.

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ
Ολες οι πιστωτικές
κάρτες της αγοράς ΕΔΩ
Οι κάτοχοι των εν λόγω καρτών θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αγορές τους πολύ εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο, καθώς για την ολοκλήρωση μιας απλής ανέπαφης πληρωμής, αρκεί ο κάτοχος να πλησιάσει την κάρτα του στα ειδικά τερματικά αποδοχής καρτών.

Για πληρωμές έως 25€ δεν απαιτείται καν η χρήση PIN ή υπογραφής, ενώ σε πρώτη φάση οι νέες κάρτες θα γίνονται αποδεκτές σε επιλεγμένες επιχειρήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Με τον τρόπο αυτό οι κάτοχοι απαλλάσσονται από το άγχος των μετρητών και των «κερμάτων», έχοντας πλέον την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την κάρτα τους σε μέρη που ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν φανταστεί (καφέ, περίπτερα, διόδια, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.α.).

Βασικά πλεονεκτήματα

Επιπλέον, τα ενσωματωμένα καινοτόμα χαρακτηριστικά της νέας τεχνολογίας MasterCard PayPass ενισχύουν την ασφάλεια των συναλλαγών, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες υποκλοπής προσωπικών δεδομένων.

Παράλληλα, οι καταναλωτές θα απολαμβάνουν ένα υψηλό αίσθημα ασφάλειας και ελέγχου των χρημάτων τους, αφού η ολοκλήρωση των συναλλαγών τους θα γίνεται αποκλειστικά με τη χρήση της κάρτας από τον ίδιο τον κάτοχό της, χωρίς διαμεσολάβηση τρίτου.

Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών, έρευνα της MasterCard Europe έδειξε πως πετυχαίνουν αύξηση του τζίρου τους, καθώς ο χρόνος που απαιτείται για κάθε συναλλαγή σχεδόν εκμηδενίζεται.

Στην ίδια κατεύθυνση, αυξάνοντας το αίσθημα ικανοποίησης των καταναλωτών, οι έμποροι θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να ενδυναμώσουν την εμπιστοσύνη και την αφοσίωση των πελατών τους, αλλά και να προσελκύσουν νέο κοινό, ενισχύοντας έτσι, την κερδοφορία τους.

Τέλος, σύμφωνα με την Eurobank, οι νέες τεχνολογικά εξελιγμένες κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, αποτελούν ένα σημαντικότατο βήμα προς ένα περιβάλλον άμεσων, γρήγορων και ασφαλών πληρωμών, μέσα στο οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα μπορούν να ενισχύσουν τα επίπεδα ρευστότητάς τους, αυξάνοντας παράλληλα την πιστότητα των πελατών τους.

Τι δήλωσαν τα στελέχη Eurobank και Mastercard

Ο κ. Αθανάσιος Γεραμάνης, Country Manager της MasterCard Greece δήλωσε:

«Στους έντονους και απαιτητικούς ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας, οι Έλληνες καταναλωτές αναζητούν πλέον προϊόντα και υπηρεσίες που δεν απαιτούν παρά τον ελάχιστο δυνατό χρόνο και προσπάθεια.

Η MasterCard, πιστή στις δεσμεύσεις της να επενδύει συστηματικά στη τεχνολογία και στην καινοτομία, συνεχίζει να απαντά επιτυχώς στις προκλήσεις τις αγοράς και στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Είμαστε, ενθουσιασμένοι, που μαζί με τη Eurobank, παρουσιάζουμε σήμερα την πρωτοποριακή τεχνολογία MasterCard PayPass, η οποία θα είναι ενσωματωμένη στις νέες κάρτες Eurobank».

Ο κ. Αναστάσιος Πανούσης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Eurobank, Επικεφαλής Εμπορικών Εργασιών & Διεθνών Δραστηριοτήτων Καταναλωτικής, Στεγαστικής Πίστης & Πιστωτικών Καρτών δήλωσε:

«Στη νέα εποχή ηλεκτρονικών πληρωμών, η Eurobank επιβεβαιώνει την καινοτομία των προϊόντων της και την παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στους πελάτες της.

Είμαστε σίγουροι ότι οι νέες δυνατότητες των καρτών μας θα βρουν φανατικούς υποστηρικτές και θα αποτελέσουν «θεμέλιο λίθο» για την αύξηση των ηλεκτρονικών πληρωμών και τον περιορισμό της χρήσης των μετρητών στην ελληνική αγορά».

Διαβάστε επίσης

* Αγορές με κάρτα ...στο δευτερόλεπτο - Ανέπαφες πληρωμές και στην Ελλάδα

* Η πρώτη ανέπαφη συναλλαγή στην Ελλάδα είναι γεγονός – Πληρωμές στο δευτερόλεπτο