A- A+
ΡΑΕ: Δε θα μπορεί να κόβει το ρεύμα η ΔΕΗ όταν κάνει πολύ κρύο ή ζέστη
Κατά τη διάρκεια του χειμώνα και των δύο ζεστών μηνών του καλοκαιριού, η ΔΕΗ δε θα έχει τη δυνατότητα να προχωρεί σε διακοπή ηλεκτροδότησης σε πελάτες της, ακόμη και αν έχουν ανεξόφλητους λογαριασμούς.

Αυτό προκύπτει από το νέο Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας που ανακοίνωσε η ΡΑΕ προς έγκριση από το αρμόδιο υπουργείο.

Σύμφωνα με αυτόν, οι προμηθευτές ηλεκτρισμού δεν θα μπορούν να κόβουν το ρεύμα για μη εξόφληση λογαριασμών σε νοικοκυριά με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο και στο δίμηνο Ιουλίου - Αυγούστου.

Ο νέος κώδικας προβλέπει επίσης τις υποχρεωτικές παροχές και υπηρεσίες των εταιρειών προμήθειας προς τους πελάτες τους, τις διαδικασίες αλλαγής προμηθευτή, ώστε να διευκολυνθεί ο υγιής ανταγωνισμός στην απελευθερωμένη αγορά, κατευθύνσεις και καλές πρακτικές που πρέπει να ακολουθούν οι προμηθευτές για την τιμολόγηση των παρεχόμενων υπηρεισών κ.λπ.

Ο νέος Κώδικας, για τον οποίο η ΡΑΕ γνωμοδοτεί, θα τεθεί σε ισχύ μετά από σχετική απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος - Ενέργειας.