A- A+
Ψηφιακή υπογραφή εγγράφων μέσω του mobile banking της Τράπεζας Πειραιώς - Πώς δουλεύει

Τη δυνατότητα να υπογράφουν ψηφιακά έγγραφα της Τράπεζας Πειραιώς έχουν οι πελάτες της μέσω νέας λειτουργικότητας που ενεργοποιήθηκε στο winbank mobile.

Συγκεκριμένα, ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία «Remote Signing», που σημαίνει ότι μπορείτε εξ αποστάσεως και ψηφιακά να υπογράψετε συμβάσεις με την τράπεζα, χωρίς καμία επίσκεψη σε κατάστημα.

Πώς θα λειτουργεί

Αν και η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, η λογική της νέας υπηρεσίας είναι η εξής:

Σε περίπτωση απόκτησης κάποιου προϊόντος, θα αποστέλλεται στον πελάτη η σύμβασή του, στην ειδική ενότητα «Remote Signing».

Οι υπογραφές είναι απαραίτητες για να προχωρήσει οποιαδήποτε σύμβαση. Με την αποστολή λοιπόν της σύμβασης και αφού τη διαβάσει ο χρήστης του mobile app,μπορεί να την υπογράψει μέσω ταυτοποίησης στο κινητό του.

Άμεσα τα συστήματα της Πειραιώς ενημερώνονται για να αποκτήσει ο πελάτης το προϊόν.

Έτσι, θα μπορεί κάποιος είτε μέσω video-banking ή τηλεφωνικά να ζητήσει την απόκτηση ενός προϊόντος και να μην χρειαστεί να πάει καθόλου στο κατάστημα για υπογραφές.

ADVERTISEMENT

Πού θα το βρείτε

Για να μεταβείτε στη σελίδα του «Remote Signing» θα πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα διαχείριση υπηρεσιών που βρίσκεται στο δεξιό μέρος της οθόνης. Είναι το πρώτο εικονίδιο που βλέπετε με τις τρεις οριζόντιες γραμμές.

Στη συνέχεια κάνετε κλικ στο «Remote Signing» και εισέρχεστε στην υπηρεσία: