A- A+
Προτελευταία ευκαιρία για σχηματισμό κυβέρνησης - Φήμες για Κουβέλη Πρωθυπουργό
Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται από την Πέμπτη η διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης. Εντονη η φημολογία ότι υπάρχει συμφωνία για Πρωθυπουργό τον Φώτη Κουβέλη, με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στα δημοσιογραφικά γραφεία διακινείται τις τελευταίες ώρες το σενάριο της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ, με την τοποθέτηση του κ. Κουβέλη στη θέση του Πρωθυπουργού, μέσω της διερευνητικής εντολής που έχει στη διάθεσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εάν, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πετύχει το σχηματισμό κυβέρνησης, θα ακολουθήσει σύγκληση του συμβουλίου όλων των πολιτικών αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια για μία τελευταία προσπάθεια πριν την προκήρυξη νέων εκλογών.

Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις συναντήσεις που είχε με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην του κόμματος της Χρυσής Αυγής, δεν μπόρεσε να καταλήξει σε μία συμφωνία.

«Δεν μπορέσαμε να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα για αριστερή κυβέρνηση» είπε ολοκληρώνοντας την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας, το απόγευμα της Τετάρτης.

Βενιζέλος: Αποκτά νόημα η διερευνητική

«Η διευρευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης που θα λάβω αύριο, αποκτά νόημα» είπε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ξεκαθαρίζοντας ότι στην «παρούσα φάση δεν μπορούμε να καταλήξουμε σε λύση».

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι εντολή του λαού αποτελεί η συγκρότηση κυβέρνησης και η ύπαρξη κυβερνητικής σταθερότητας, γιατί η παράταση της αβεβαιότητας πλήττει την οικονομία και τους πλέον αδύναμους.

Κατά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Βενιζέλος επανέφερε την πρόταση για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ως τη μόνη κατά την άποψή του «εφικτή λύση».

Ως δεύτερη εναλλακτική επιλογή, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να προσφέρει στήριξη σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και άλλων δυνάμεων, μόνο, όμως, με την παροχή εγγυήσεων για παραμονή στο ευρώ.

Σαμαράς: Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί στην πτώχευση

«Οι όροι που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν οδηγούν σε επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, αλλά σε μονομερή καταγγελία του και άμεση πτώχευση», επέμεινε ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη νέα -ιδιαιτέρως σύντομη- συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα.

«Μου ζητά να υπογράψω την έξοδο της χώρας από το ευρώ» τόνισε και εξήγησε ότι θα ήταν διατεθειμένος να παρέχει ανοχή σε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά με απαρέγκλιτο όρο την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.