A- A+
Πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας από τις τράπεζες στις online συναλλαγές - Πότε ενεργοποιούνται

Πρόσθετες δικλείδες ασφαλείας ξεκίνησαν να εφαρμόζουν οι τράπεζες στις online συναλλαγές για την προστασία των πελατών τους, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων απάτης.

Ειδικότερα, εγκαινιάστηκε ένας πρόσθετος προειδοποιητικός μηχανισμός για να ελέγχετε και να επιβεβαιώνετε συναλλαγές ή άλλες ενέργειες που πραγματοποιείτε μέσα από τα τραπεζικά ψηφιακά κανάλια (e-banking, m-banking).

Με τον τρόπο αυτό θα χρειάζεται ένα πρόσθετο βήμα για την επιβεβαίωση μίας συναλλαγής, ώστε να την τσεκάρετε για μία ακόμη φορά και να την μπλοκάρετε εφόσον δεν έχετε δώσει εσείς την εντολή.

Πότε ενεργοποιείται ο μηχανισμός

Ο νέος μηχανισμός θα ενεργοποιείται υπό συνθήκες, σε ορισμένες συναλλαγές ή άλλες ενέργειές σας, οι οποίες μπορεί να φαίνονται ασυνήθιστες ή όταν εντοπιστούν ουσιώδεις ενδείξεις που τις καθιστούν επισφαλή.

Στη περίπτωση της Eurobank, θα εμφανίζεται ένα επιπλέον βήμα / οθόνη που θα απαιτεί, μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα:

1. Να μεταβείτε στα SMS του κινητού τηλεφώνου που έχετε δηλώσει στην Τράπεζα,

2. Να πατήσετε τον σύνδεσμο που έχει αποσταλεί μέσω SMS από τον αποστολέα Eurobank,

3. Να ελέγξετε προσεκτικά και να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία της συναλλαγής ή της άλλης ενέργειας που πρόκειται να πραγματοποιηθεί,

4. Αναλόγως να εγκρίνετε ή να απορρίψετε την συναλλαγή/ενέργεια.

Από την άλλη στην Alpha Bank, θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε για δεύτερη φορά την συναλλαγή σας, να ελέγξτε προσεκτικά τα στοιχεία της και να εισάγετε τον δεύτερο κωδικό (myAlpha Code) στην οθόνη ολοκλήρωσης.

Σε κάθε περίπτωση, αν αντιληφθείτε ότι η ενέργεια για την οποία λάβατε μήνυμα επιβεβαίωσης, δεν έχει πραγματοποιηθεί από εσάς, επικοινωνείστε άμεσα με την εξυπηρέτηση πελατών της τράπεζάς σας.