A- A+
Προς κυβέρνηση συνεργασίας (;) ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ - Τι ανακοίνωσε ο Κουβέλης
Έντονη είναι η φημολογία για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να αποφευχθούν νέες εκλογές. Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα από τον Φώτη Κουβέλη.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ «αριστερό Καρατζαφέρη», αναφερόμενος στο ενδεχόμενο σύμπραξής του με το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία.

Άμεση ήταν η απάντηση του κ. Κουβέλη, ο οποίος σε ανακοίνωσή του απάντησε ότι «η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής δεν αξιοποίησε την ευκαιρία για κυβερνητική λύση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ με το σύνολο των χειρισμών της κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές με πιθανό αποτέλεσμα την αναθέρμανση του δικομματισμού και τη συντηρητική μετατόπιση.

«Οι αντιφατικές δηλώσεις στελεχών του για την ελληνική οικονομία, η εμμονή στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης, που συνιστά πτωχευτικό γεγονός και αποτελεί ρήξη με την Ευρωζώνη, δυσχεραίνουν την πολιτική συνεννόηση» υπογράμμισε ο κ. Κουβέλης, προσθέτοντας ότι «η διατύπωση μαξιμαλιστικών θέσεων ακυρώνει οποιαδήποτε λύση. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολιτεύεται με ορίζοντα τη νέα προεκλογική περίοδο».

Τέλος τονίζει ότι «η ΔΗΜΑΡ επιμένει σταθερά στη ρεαλιστική κατεύθυνση της σταδιακής απαγκίστρωσης από το μνημόνιο μέσα από σκληρή επαναδιαπραγμάτευση με τους δανειστές μας αλλά και τη σταθερή προσήλωση στην παραμονή της χώρας στο ευρώ».