A- A+
Προς επιβολή ετήσιας συνδρομής εξ αρχής στις νέες πιστωτικές κάρτες - Τι ισχύει σήμερα

Καταργούνται σταδιακά οι δωρεάν ετήσιες συνδρομές για τον πρώτο χρόνο έκδοσης πιστωτικών καρτών από τις τράπεζες. Πώς μπορεί να αποσβεστεί το κόστος.

Πριν από μερικά χρόνια η πλειονότητα των πιστωτικών καρτών διατίθονταν με δωρεάν συνδρομή για 1 ;h ακόμη και 2 χρόνια, ενώ υπήρχαν και προσφορές χωρίς καθόλου ετήσια συνδρομή για πάντα.

Πλέον, οι τράπεζες έχουν αρχίσει να περιορίζουν ή να καταργούν το όφελος αυτό για όσους υποβάλλουν νέα αίτηση για κάρτα.


Οι ετήσιες συνδρομές

Στο πλαίσιο αυτό, ανάλογα με τον τύπο της πιστωτικής κάρτας, μπορεί να ισχύουν τα εξής:

- Δωρεάν συνδρομή για 6 μήνες

- Δωρεάν συνδρομή για 1 χρόνο

- Πληρωμή ετήσιας συνδρομής από τον πρώτο χρόνο

- Δωρεάν για πάντα σε πολύ λίγες κάρτες συνεργασίας με επιχειρήσεις

Το ύψος της ετήσιας συνδρομής από τον πρώτο ή τον δεύτερο χρόνο μπορεί να ξεκινά από τα 15 ευρώ και να φτάνει τα 150 ευρώ για τις premium κάρτες.

Συνήθως όμως για τις απλές κάρτες η συνδρομή κινείται γύρω από τη ζώνη των 30 ευρώ.

ADVERTISEMENT

Πώς αποσβένετε το κόστος

Ο μόνος τρόπος για να αποσβέσετε το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι να εκμεταλλευτείτε το πρόγραμμα επιβράβευσης που είναι συνδεδεμένο με κάθε κάρτα.

Ειδικότερα, κάνοντας τις αγορές σας με την πιστωτική κάρτα, παίρνετε πίσω ένα ποσό, είτε άμεσα ή για χρήση σε επόμενες αγορές.

Επιπλέον, ειδικά τον πρώτο χρόνο, οι τράπεζες μπορεί να δίνουν δώρο καλωσορίσματος, το οποίο αυτόματα μειώνει το ποσό που πρέπει να καλύψετε για την απόσβεση της ετήσιας συνδρομής.

Ένα νοικοκυριό, θα μπορούσε να κερδίσει ακόμη και 300 ευρώ δωρεάν αγορών μέσω του προγράμματος επιβράβευσης της κάρτας του, αρκεί να επιλέξει τις συνεργαζόμενες με την τράπεζα επιχειρήσεις για τα ψώνια του.