A- A+
Προειδοποίηση ΑΑΔΕ για χάκερς που στοχεύουν στον τραπεζικό σας λογαριασμό

Προειδοποίηση σε όλους τους φορολογούμενους για ένα απατηλό e-mail που έχει σταλεί σε χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και στοχεύει τα χρήματά τους στην τράπεζα, απηύθυνε η ΑΑΔΕ.

Το επίμαχο e-mail ενημερώνει το υποψήφιο θύμα ότι έχει λαμβάνειν από την εφορία και ότι πρέπει να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες για να κατατεθεί το οφειλόμενο ποσό στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Παράδειγμα

Ένα από τα e-mail που έχει σταλεί αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητέ πελάτη ,

Η Εφορία υπολόγισε τη φορολογική σας δήλωση, δικαιούστε επιστροφή φόρου 634,13 €.

Προσπαθήσαμε να μεταφέρουμε το ποσό στον λογαριασμό σας, δυστυχώς δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε τον τρέχοντα αριθμό λογαριασμού σας.

Έχετε 72 ώρες για να λύσετε αυτό το πρόβλημα και να διορθώσετε τις πληροφορίες σας.

ΠΡΟΧΩΡΩ

© Copyright 2022 - Υλοποίηση από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης»

ADVERTISEMENT

Ο στόχος των δραστών

Στόχος των δραστών είναι να αποσπάσουν τους κωδικούς εισόδου στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής, στοιχεία καρτών των υποψήφιων θυμάτων ή και κωδικούς μίας χρήσης που είναι απαραίτητοι για την έγκριση της απατηλής συναλλαγής που θέλουν να εκτελέσουν.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκαλύπτετε τίποτα από τα παραπάνω και φυσικά να τερματίζετε την επικοινωνία μόλις αντιληφθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αν παρ΄ όλα αυτά την πατήσετε και αποκαλύψετε οποιοδήπητε στοιχείο, καλέστε άμεσα το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της τράπεζάς σας.

ADVERTISEMENT

ΑΑΔΕ: Τι να (μην) κάνετε

Η ΑΑΔΕ αναφέρει στο μήνυμά της προς τους φορολογούμενους πως πρόκειται για απόπειρα εξαπάτησης μέσω παραποίησης εικόνας και στοιχείων.

Στο πλαίσιο αυτό συμβουλεύει τους πολίτες τα εξής:

1. ΜΗΝ ανοίξετε κανένα συνημμένο αρχείο του μηνύματος

2. ΜΗΝ επιλέξετε τυχόν προτεινόμενο σύνδεσμο (link)

3. Διαγράψετε ΑΜΕΣΩΣ το μήνυμα, καθώς είναι πλαστό και περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.