A- A+
Πόσα βγάζουν οι Έλληνες από το Airbnb - Διπλασιασμός διανυκτερεύσεων σε 1 χρόνο

Εντυπωσιακή ήταν η ανάπτυξη της αγοράς βραχυχρόνιων μισθώσεων στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο, με τις διανυκτερεύσεις να διπλασιάζονται.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίαστηκαν σε συνέδριο στην Αθήνα, το διάστημα Δεκέμβριος 2018 – Δεκέμβριος 2019 στις πλατφόρμες των Airbnb και Homeaway καταγράφηκε αύξηση 24% στην προσφορά κατοικιών.

Το ίδιο διάστημα καταγράφηκε εντυπωσιακή αύξηση στον αριθμό των διανυκτερεύσεων της τάξης του 95%.

Ωστόσο, η πληρότητα των καταλυμάτων σημείωσε πτώση της τάξης του 15%, καταδεικνύοντας ότι η προσφορά είναι μεγαλύτερη της ζήτησης.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ακόμα πιο σημαντικό να υπάρχουν ακόμα πιο “επαγγελματικές” καταχωρίσεις και να παρέχονται μια καλύτερη εξυπηρέτηση και μια συνολική εμπειρία επισκέπτη, ώστε να μπορέσει κάποιος να ξεχωρίσει στον ανταγωνισμό.

Το μηνιαίο κέρδος

Με βάση στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η μέση τιμή μίσθωσης στην Ελλάδα ανά ακίνητο ανέρχεται σε περίπου 52 ευρώ.

Η μηνιαία απόδοση ανά ακίνητο εξαρτάται από το μήνα. Μεγαλύτερο είναι το κέρδος του τουριστικούς μήνες.

Έτσι, τον Ιανουάριο διαμορφώνεται λίγο πάνω από τα 500 ευρώ, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες διπλασιάζεται, πάνω από το 1.000 ευρώ ανά ακίνητο.

Αυτά φυσικά είναι μέσοι όροι. Σε νησιωτικές περιοχές το κέρδος είναι ακόμη μεγαλύτερο. Ενδεικτικά, ένας ιδιοκτήτης ακινήτου στην καρδιά της τουριστικής σεζόν μπορεί να βγάζει έως και 7.500 ευρώ κατά μέσο όρο στις Κυκλάδες.