A- A+
Πληρωμές εισιτηρίων με κάρτα σε όλα τα ΚΤΕΛ χωρίς αναμονή σε ουρές - Νέο σύστημα

Ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα ανέπαφων πληρωμών στα αστικά λεωφορεία 33 πόλεων της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας, που θα δίνει τη δυνατότητα αγοράς εισιτηρίων χωρίς μετρητά.

Η δράση είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των Visa, NBG Pay και των ΚΤΕΛ και επιτρέπει την πραγματοποίηση ανέπαφων πληρωμών με εγχώριες και διεθνείς πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες κάρτες.

Με τον τρόπο αυτό οι επιβάτες θα μπορούν είτε με χρήση της φυσικής τους κάρτα ή με οποιοδήποτε e-wallet, στο οποίο είναι ενταγμένη, να πληρώνουν εύκολα το αντίτιμο του εισιτηρίου τους.

Πώς λειτουργεί

Με την ενεργοποίηση των ανέπαφων πληρωμών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι κάτοικοι, και οι επισκέπτες θα μπορούν να πληρώνουν το εισιτήριό τους περνώντας την κάρτα, το κινητό τηλέφωνο ή τo ρολόι τους (wearable συσκευές) στα μηχανήματα επικύρωσης εισιτηρίων.

Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το αν έχουν μετρητά, ενώ παράλληλα δεν είναι ανάγκη να περιμένουν στην ουρά για να αγοράσουν εισιτήρια ή να αναζητούν από πού θα τα προμηθευτούν.

Η Λάρισα είναι η πρώτη πόλη που φιλοξενεί το νέο σύστημα πληρωμής εισιτηρίων στα λεωφορεία της, με άλλες πόλεις να ακολουθούν σύντομα.

Καθώς ο τουρισμός ανακάμπτει, η τεχνολογία αυτή αναμένεται να βελτιώσει περαιτέρω την ταξιδιωτική εμπειρία όσων επισκέπτονται τις ελληνικές πόλεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχο αποτελεί η ενεργοποίηση συστημάτων πληρωμών αυτής της μορφής σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως πχ. το τραμ ή τα αστικά λεωφορεία.