A- A+
Πλατφόρμα πώλησης κατασχεμένων ακινήτων σε ιδιώτες ετοιμάζει η Εθνική - Θα δίνει και στεγαστικά

Μία νέα πλατφόρμα στην οποία θα ανεβαίνουν όλα τα ακίνητα που περιέρχονται στην κατοχή της για τη διάθεσή τους ακόμη και σε ιδιώτες, ετοιμάζει η Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για ακίνητα, κατοικίες και εμπορικά, που περιέρχονται στην ιδιοκτησία της τράπεζας μετά από πλειστηριασμούς και τα οποία θα διατεθούν στην αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, η δημιουργία μίας ηλεκτρονικής πλατφόρμας πλειστηριασμών, στα πρότυπα της αντίστοιχης που λειτουργεί ήδη η Τράπεζα Πειραιώς, είναι απαραίτητη.

Έτσι, κάθε ιδιώτης θα μπορεί να εισέρχεται στο νέο site, να βλέπει αναλυτικές πληροφορίες και φωτογραφίες από τα προς πώληση ακίνητα και να υποβάλει προσφορά για την αγορά όσων τον ενδιαφέρουν.

Επιπλέον, η τράπεζα θα πουλά και στεγαστικά δάνεια για όσους κάνουν χρήση του νέου εργαλείου.

Συγκεκριμένα, θα έχει έτοιμα χρηματοδοτικά πακέτα που θα συνοδεύουν κάθε ακίνητο, διευκολύνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μεταβίβαση.

Πώς λειτουργεί το properties4sale

Σημειώνεται πως με επιτυχία λειτουργεί τα τελευταία χρόνια αντίστοιχη ιστοσελίδα η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω της οποίας διοργανώνει ηλεκτρονικές δημοπρασίες για ακίνητα που αποκτά μέσω πλειστηριασμών.

Επιλέγοντας το www.properties4sale.gr, μπορείτε, σε 5 απλά βήματα, να προχωρήσετε στην αγορά του ακινήτου για το οποίο ενδιαφέρεστε.

1. Αναζήτηση ακινήτου

Καταρχάς για κάθε ακίνητο που σας ενδιαφέρει, χρειάζεται να σχηματίσετε μια ολοκληρωμένη εικόνα. Το properties4sale.gr σας παρέχει απαραίτητα ενημερωτικά στοιχεία (πληροφοριακό υλικό), όπως:

    Φωτογραφίες του ακινήτου
    Περιοχή, διεύθυνση, νομός, χάρτης
    Περιγραφή και πλεονεκτήματα, συνοπτικά
    Άδεια Οικοδομής (πλην των αδόμητων εκτάσεων)
    Βεβαίωση Μηχανικού
    Ιδιωτικό Συμφωνητικό που θα κληθείτε να υπογράψετε σε περίπτωση αγοράς
    Κάτοψη
    Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης
    Πιστοποιητικό Κτηματολογίου
    Τοπογραφικό διάγραμμα

Για τις ανάγκες της πιο εύστοχης και γρηγορότερης εύρεσης υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε συγκεκριμένες«Κατηγορίες» ή «Τοποθεσίες» στην λίστα των ακινήτων ή να ψάξετε στην«Αναζήτηση» βάσει κριτηρίων, όπως ο κωδικός ακινήτου ή λέξη-κλειδί που αφορά την κατηγορία, την τοποθεσία του κ.α.

2. Εγγραφή και επίσκεψη ακινήτου

Για τη συμμετοχή σας στη δημοπρασία του ακινήτου που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε εγγραφή.

Για την Εγγραφή μέσω μεσίτη: Μεσιτικά γραφεία συνεργάζονται με το properties4sale.gr για την συμμετοχή ενδιαφερόμενων πελατών τους στην διαδικασία πώλησης.

Εάν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία και έχετε εξουσιοδοτήσει τον μεσίτη σας να ξεκινήσει την εγγραφή σας, θα σας αποστείλουμε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που του δηλώσατε για να την ολοκληρώσετε.

Αξίζει να γνωρίζετε ότι η εγγραφή σας μέσω μεσίτη δεν επηρεάζει τις πιθανότητές σας να κερδίσετε στη δημοπρασία ούτε το τίμημα αγοράς που θα πληρώσετε στην Τράπεζα Πειραιώς.

Για την Επίσκεψη: Τα ακίνητα είναι ανοιχτά για να τα επισκεφθείτε σε συγκεκριμένες ημέρες, οι οποίες ονομάζονται «open days».

Για να ενημερωθείτε για την ημερομηνία και τις ώρες του «οpen day» που σας ενδιαφέρει, πατήστε «Επίσκεψη ακινήτου» στη σελίδα του ακινήτου.

3. Αίτημα χρηματοδότησης

Η Τράπεζα Πειραιώς διευκολύνει την προσπάθειά σας να αποκτήσετε το ακίνητο που σας ενδιαφέρει από το properties4sale.gr, προσφέροντας δυνατότητα χρηματοδότησης.

Τα χαρακτηριστικά αυτού του δανείου (για φυσικά πρόσωπα) είναι:

- Κάλυψη ποσού έως το 70% (50% για κατοίκους εξωτερικού) του τιμήματος αγοράς ή της τιμής Άμεσης Αγοράς (όποια εκ των δυο είναι χαμηλότερη)

- Προνομιακό επιτόκιο, σήμερα με βάση το Euribor 1m πλέον περιθωρίου 3,00% και εισφοράς του Ν.128/75 (0,12% για κατοικίες ή 0,60% για επαγγελματικά ακίνητα)

Υποβολή της Αίτησης Δανείου: Την αίτησή σας μπορείτε να την κάνετε σε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς.

Αν και η απάντηση στο αίτημά σας παρέχεται από την Τράπεζα εντός 3 εργάσιμων ημερών σας προτείνουμε, για τη δική σας διευκόλυνση, να υποβάλετε το αίτημά σας τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν την έναρξη της δημοπρασίας του ακινήτου.

4. Υποβολή προσφοράς

Απαραίτητη προϋπόθεση για να υποβάλετε προσφορά είναι φυσικά να διαθέτετε ή να έχετε εξασφαλίσει, μέσω χρηματοδοτικής λύσης, το κεφάλαιο που απαιτείται για την αγορά ακινήτου.

Το properties4sale.gr σας δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσετε σε αγορά του ακινήτου που σας ενδιαφέρει κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας με την επιλογή «Υποβολή Αιτήματος Συμμετοχής» αλλά και πριν αυτή ξεκινήσει με την επιλογή «Αγοράστε Τώρα».

5. Ολοκλήρωση αγοράς

Σε περίπτωση που είστε ο πλειοδότης στη λήξη της δημοπρασίας, θα επικοινωνήσει μαζί σας εκπρόσωπος του properties4sale.gr, ο οποίος:

- Θα σας ενημερώσει για την επιτυχία της προσφοράς σας (δηλαδή αν έχει επιτευχθεί η Απαιτούμενη Τιμή πώλησης)

- Θα σας ζητήσει να υπογράψετε το Ιδιωτικό Συμφωνητικό

-  Θα σας ζητήσει να καταβάλετε την προκαθορισμένη προκαταβολή, εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών.

Για την αποδοχή της αγοράς από την πλευρά σας και την τελική ολοκλήρωσή της, χρειάζεται να αναθέσετε στο δικηγόρο ή/και στο συμβολαιογράφο σας να διενεργήσει τους απαραίτητους ελέγχους για την ολοκλήρωση της αγοράς.