A- A+
Ποιοι δικαιούνται voucher 200 - 400 ευρώ για να πάνε διακοπές όπου θέλουν

Κουπόνια διακοπών αξίας από 200 έως 400 ευρώ θα δόσει εφέτος το υπουργείο Τουρισμού στους δικαιούχους, για κάλυψη των δαπανών των διακοπών τους.

Ο λόγος γίνεται για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024», οι αιτήσεις για το οποίο ανοίγουν την Πέμπτη 14 Μαρτίου και θα παραμείνουν ανοιχτές έως και τη Δευτέρα 1 Απριλίου.

Η διαφορά της συγκεκριμένης δράσης σε σχέση με άλλες, είναι ότι ο δικαιούχος λαμβάνει την αξία του κουπονιού σε άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει για πληρωμές σε οποιοδήποτε ξενοδοχείο ή κατάλυμα στην Ελλάδα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, μπορεί να δαπανήσει το σύνολο ή μέρος του διαθέσιμου ποσού, επιμερίζοντας την επιδότηση σε περισσότερα ταξίδια.

Το ύψος της επιδότησης

Αναλυτικότερα, η επιδότηση που θα λάβει κάθε δικαιούχους ανέρχεται σε:

- 200 ευρώ για άγαμους

- 300 ευρώ για άγαμους ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευμένα τέκνη, έγγαμους με τουλάχιστον 3 προστατευόμενα τέκνα, συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022

- 400 ευρώ σε ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω και δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με αναπηρία από 67% και άνω.

Η ανάλωση του ποσού μπορεί να γίνει εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.

ADVERTISEMENT

Οι δικαιούχοι

Αίτηση για το Πρόγραμμα θα μπορούν να υποβάλουν πολίτες που πληρούν τα ακόλουθα εισοδηματικά κριτήρια:

Σημειώνεται ότι στο νέο Πρόγραμμα δεν μπορούν να λάβουν μέρος επιλεγέντες ως δικαιούχοι στο πλαίσιο του Προγράμματος «Κοινωνικός Τουρισμός 2024» της Δ.Υ.Π.Α. - ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής - καθώς και οι κληρωθέντες του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους 2022», ανεξαρτήτως από το εάν έκαναν χρήση ή όχι της παροχής.