A- A+
Πάνω από 40% έχουν μειωθεί τα ασφάλιστρα ΙΧ από το 2011 - Βρείτε τα πιο φθηνά
Πτώση που ξεπερνά το 40% έχουν σημειώσει την τελευταία 5ετία τα ασφάλιστρα των ΙΧ. Έως και 150 ευρώ η διαφορά στο κόστος από πρόγραμμα σε πρόγραμμα σήμερα.

Σύμφωνα με την insurancemarket.gr, την κορυφαία online πλατφόρμα σύγκρισης ασφαλιστικών προγραμμάτων για αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, η οικονομική κρίση, κυρίως από το 2011 και έπειτα, επηρέασε όλους τους κλάδους και η αγορά αυτοκινήτου ήταν ένας από αυτούς.

Λιγότερα οχήματα

Οι Έλληνες άρχισαν να αγοράζουν όλο και λιγότερα οχήματα, ενώ παράλληλα πολλοί ιδιοκτήτες παρόπλισαν τα οχήματά τους λόγω του ακριβού κόστους συντήρησης και λειτουργίας, καταθέτοντας πινακίδες.

Η μείωση των οχημάτων στους δρόμους οδήγησε σε λιγότερα ατυχήματα και ζημιές, γεγονός που συνέβαλε στην αύξηση της κερδοφορίας των ασφαλιστικών εταιρειών.

Με τη σειρά της, αυτή η κερδοφορία έκανε τον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου πιο δελεαστικό με αποτέλεσμα την είσοδο πολλών εταιρειών με το καθεστώς χαμηλής εποπτείας (έδρα σε χώρες με λιγότερες κεφαλαιακές υποχρεώσεις και λιγότερα λειτουργικά έξοδα πχ μισθοδοσίας).

40 εταιρείες στην Ελλάδα

Ο συνωστισμός σε μία ήδη πολυπληθή με ασφαλιστικές εταιρείες μικρή αγορά όπως η Ελλάδα και η αύξηση των switchers (αυτών που δεν παραμένουν πιστοί σε μία ασφαλιστική εταιρεία), οδήγησαν σε μεγάλη αύξηση του ανταγωνισμού.

Και όπου μεγάλη προσφορά και μικρή ζήτηση το αποτέλεσμα είναι ένα: Η μείωση τιμών!

Η εμφάνιση των online υπηρεσιών σύγκρισης τιμών των ασφαλίστρων, όπως το insurancemarket.gr, καθώς και των direct (online) ασφαλιστικών καναλιών έκαναν πολύ εύκολη για τους καταναλωτές την σύγκριση και αλλαγή των ασφαλιστικών πακέτων.

Η καλύτερη τιμή

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των καταναλωτών που αλλάζουν ασφαλιστική εταιρεία ανάλογα με την καλύτερη τιμή που θα βρουν την ώρα της ανανέωσης του ασφαλιστηρίου τους.

Ο πονοκέφαλος όμως των ασφαλιστικών εταιρειών είναι πλεονέκτημα για τον καταναλωτή ο οποίος βλέπει και θα συνεχίσει να βλέπει τα ασφάλιστρά του να μειώνονται!

Ενδεικτικά, το μέσο ασφάλιστρο το 2014 ενός οχήματος 1429cc (10 ίπποι) στην Αττική ήταν 196 ευρώ, ενώ το 2016 έχει πέσει στα 119 ευρώ, μείωση 40%.

Σύγκριση ασφαλίστρων

Η σύγκριση πριν την αγορά αποκτά ιδιαίτερη σημασία εάν αναλογιστούμε ότι ακόμα και σήμερα η διαφορά του ασφαλίστρου για το ίδιο ασφαλιστικό πακέτο μπορεί να φτάσει και τα 150 ευρώ ετησίως! (αφορά όχημα 1400cc με έδρα την Αθήνα)

Ο καταναλωτής έχει πλέον τη δυνατότητα της online σύγκρισης ώστε να μπορεί να βρει γρήγορα και εύκολα τη χαμηλότερη τιμή για την ασφάλειά του και ειδικά στο insurancemarket.gr.

Συγκρίνετε τώρα 21 ασφαλιστικές εταιρείες σε 1'!