A- A+
Ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών - Χωρίς δηλώσεις αποχώρησαν όλοι
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των Αντώνη Σαμαρά, Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Βενιζέλου υπό τον Κάρολο Παπούλια, σε μία τελευταία προσπάθεια για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Οι τρεις αρχηγοί έφυγαν από το Προεδρικό Μέγαρο χωρίς να κάνουν δηλώσεις.

Ο κ. Σαμαράς το μόνο που είπε στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην είσοδο του Μεγάρου ήταν ότι «η διαβούλευση συνεχίζεται».

Αναμένεται ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ βάση του προγραμματισμού θα ακολουθήσει σύσκεψη του κ. Παπούλια με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Η άφιξη των 3

Πρώτος έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από τους κκ. Παππά και Σκουρλέτη, αμέσως μετά έφτασε μόνος του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και ακολούθησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνοδευόμενος από τους κκ Μιχελάκη και Μπούρα.

«Ο ελληνικός λαός δεν μας έστειλε απλά ένα μήνυμα, έδωσε εντολή, εντολή συνεργασίας όλων μας για να αλλάξουμε πολιτική αλλά ταυτόχρονα να παραμείνουμε μέσα στο ευρώ. Εντολή συνεργασίας για μία βιώσιμη κυβέρνηση, τουλάχιστον μέχρι τις ευρωεκλογές, για δημιουργία δηλαδή μιας κυβέρνησης που θα είναι απολύτως βιώσιμη και -σημειώστε- πέρα και πάνω από πρόσωπα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι άλλοι δύο αρχηγοί -Τσίπρας και Βενιζέλος- δεν έκαναν δηλώσεις.

Αφού ολοκληρωθεί η συνάντηση με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων που στις εκλογές εξασφάλισαν την είσοδό τους στη Βουλή, δηλαδή τον Π. Καμμένο, την Αλέκα Παπαρήγα, τον Ν. Μιχαλολιάκο και τον Φ. Κουβέλη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας σύμφωνα με πληροφορίες μετά το τέλος της συνάντησης θα κάνει δηλώσεις στο γραφεία του Συνασπισμού στην πλατεία Κουμουνδούρου.