A- A+
Νίκη της ΝΔ με διαφορά 2 - 4 μονάδων εκτιμούν οι περισσότεροι αναλυτές – Γιατί αισιοδοξεί ο ΣΥΡΙΖΑ
Πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 2 έως 4 μονάδων από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» οι περισσότεροι αναλυτές, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Αισιοδοξία στην Κουμουνδούρου για τη νίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που κυκλοφόρησαν αργά το βράδυ της Παρασκευής σε δημοσιογραφικά γραφεία, οι εκτιμήσεις των περισσοτέρων αναλυτών συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα, με την ψαλίδα να τοποθετείται μεταξύ 2% και 4% από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι τις τελευταίες δύο εβδομάδας κυριάρχησε ο φόβος εξόδου της χώρας από το ευρώ, γεγονός που λειτούργησε υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αποτελεί το μνημονιακό κόμμα που διεκδικεί την πρώτη θέση.

Το αίσθημα του πανικού και της αγωνίας για την επόμενη ημέρα των εκλογών αποτυπώθηκε και στο μεγάλο ύψος των εκροών καταθέσεων από τις τράπεζες.

Αισιοδοξία στην Κουμουνδούρου

Παρ΄ όλα αυτά, στην Κουμουνδούρου είναι αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα, επικαλούμενοι μετρήσεις που φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ είτε οριακά πρώτο ή ισοδύναμο με τη Νέα Δημοκρατία.

Δηλαδή μιλούν για ένα ντέρμπι, με όλα τα αποτελέσματα ανοιχτά.

Στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν δύσκολο να χάσουν την πρωτιά, σημειώνοντας ότι θα είναι πρωτόγνωρο να διαψευστούν στην κάλπη τα προγνωστικά των περισσότερων δημοσκοπήσεων.

Από την άλλη όμως, δεν μπορούν να αγνοήσουν και τις εκτιμήσεις ορισμένων δημοσκόπων που φέρνουν το «ματς» στα ίσια με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον, δύσκολη είναι η διατύπωση προβλέψεων για το πώς θα ψηφίσει ο κόσμος στην επαρχία, αλλά και τι θα αποφασίσουν όσοι δεν προσήλθαν στις κάλπες την 6η Μαΐου και επισκεφτούν αυτή τη φορά τα εκλογικά κέντρα.

Η συνέχεια την Κυριακή στις 7.00…