A- A+
Νέο σενάριο: Το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στις εκλογές λόγω της ανόδου Καμμένου
Δίνουν και παίρνουν οι αναλύσεις και τα σενάρια που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία για τις εκλογές, την ίδια ώρα που οι ειδικοί αναλυτές σηκώνουν «τα χέρια ψηλά» για τις προθέσεις της κοινής γνώμης.

Αυτό που εντυπωσιάζει τους δημοσκόπους είναι η πολύ μεγάλη διαρροή ψηφοφόρων που παρατηρείται από τη Νέα Δημοκρατία στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου και στη Χρυσή Αυγή.

Όπως επισημάνουν πολιτικοί αναλυτές, η δυναμική των δύο αυτών κομμάτων είναι τόσο μεγάλη, που δεν αποκλείουν τη συρρίκνωση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας σε τέτοιο βαθμό, που να βρεθεί στη δεύτερη θέση πίσω από το ΠΑΣΟΚ.

Σε μία τέτοια περίπτωση βέβαια, τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων θα είναι τόσο χαμηλά, που δε θα επιτρέπουν τη δημιουργία μίας συγκυβέρνησης που θα έχει την πολιτική νομιμοποίηση να υλοποιήσει το μνημόνιο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτό.

«Θα οδηγηθούμε σε ένα βίαιο μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος, αφού με αυτό το αποτέλεσμα ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται απίθανο ότι να παραμείνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας» σημειώνει έμπειρος αναλυτής

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε αυτό το ενδεχόμενο η δημιουργία νέων σχηματισμών θεωρείται αναπόφευκτη, οδηγώντας σε μετακινήσεις βουλευτών, ειδικά στο χώρο της Δεξιάς, από κόμμα σε κόμμα.

Ως προς το ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα ωστόσο, απάντηση δεν μπορεί να δοθεί αυτήν τη στιγμή, εάν επαληθευτεί αυτό το σενάριο.