A- A+
Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο εγγυημένου κεφαλαίου από την Emporiki Bank
Ξεκίνησε η διάθεση ενός νέου αμοιβαίου κεφαλαίου με προστασία στο αρχικό κεφάλαιο της επένδυσης από την Emporiki Bank. Πρόκειται για το Emporiki Protected Fund Midas IV της Crédit Agricole Asset Management, διάρκειας 4 ετών που εγγυάται 100% την αρχική επένδυση στη λήξη του.

Το νέο προϊόν θα διατίθεται στην Ελλάδα από τα υποκαταστήματα της Εμπορικής Τράπεζας, σε συνεργασία με την Εμπορική Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. Η απόδοση του αμοιβαίου κεφαλαίου συνδέεται με την απόδοση ενός καλαθιού 15 μετοχών του δείκτη Dow Jones Eurostoxx 50 και παρέχει τη δυνατότητα διαφοροποιημένης επένδυσης με έκθεση στην ευρωπαϊκή αγορά μετοχών. Η απόδοσή του στη λήξη είναι ο μέσος όρος των αποδόσεων 4ετίας των επιλεγμένων μετοχών (με μέγιστο 25% για κάθε μετοχή).

Το Emporiki Protected Fund Midas IV πέρα από την εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη προσφέρει μια σειρά πλεονεκτημάτων, όπως εβδομαδιαία δυνατότητα ρευστοποίησης, αφορολόγητα κέρδη, πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά μετοχών, δυνατότητα ικανοποιητικών αποδόσεων και επαγγελματική διαχείριση από την Crédit Agricole Asset Management, που αποτελεί έναν από τους κορυφαίους διαχειριστές στην Ευρώπη.

Σημειώνεται ότι η εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου ισχύει για τους μεριδιούχους που έχουν αγοράσει κατά την περίοδο προεγγραφών και έχουν διατηρήσει τα μερίδιά τους μέχρι τη λήξη. Εγγυητής του αρχικού κεφαλαίου στη λήξη είναι η εταιρία Segespar Finance, 100% θυγατρική του Group Crédit Agricole Asset Management. Η εγγύηση της Segespar Finance δεν παρέχεται για τις εγγραφές που συγκεντρώνονται μετά τις 24/12/2009 και τις εξαγορές πριν τις 30/12/2013.