A- A+
Νέες μειώσεις στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων της Alpha Bank

Με μειωμένα επιτόκια διαθέτει την πλειονότητα των προϊόντων της στις προθεσμιακές καταθέσεις από τις 9 Δεκεμβρίου η Alpha Bank. ;Όλες οι αλλαγές - Τι δεν «πείραξε».

Οι μειώσεις στις ετησιοποιημένες αποδόσεις των λογαριασμών προθεσμίας της Alpha Bank έφθασαν έως και 10 μονάδες βάσης (0,10%), με την οροφή στα επιτόκια να βρίσκεται πλέον στο 0,20%.

Πρόκειται για τη δεύτερη προς τα κάτω αναπροσαρμογή των επιτοκίων, στην οποία προχωρά η τράπεζα από τον περασμένο Οκτώβριο.

Θετικό για τους καταθέτες ότι στα προγράμματα που συνδέονται με το σύστημα ανταμοιβής Bonus δεν μειώθηκε καθόλου η επιβράβευση σε είδος.

Τι δεν άλλαξε

Επιπλέον, στο προϊόν «Online Προθεσμιακή με Bonus» δεν έγινε προς το παρόν καμία αλλαγή ούτε στα επιτόκια ούτε στην επιβράβευση.

Οι περικοπές αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής της τράπεζας να μειώσει το κόστος από τους τόκους που πληρώνει στους καταθέτες της.

Δεν αποκλείεται μάλιστα στις αρχές του έτους να υπάρξουν και νέες μειώσεις στα επιτόκια.

Ως εκ τούτου, όσοι έχετε χρήματα που σκοπεύετε να δεσμεύσετε σε μία προθεσμιακή, καλό θα ήταν να σπεύσετε ώστε να κλειδώσετε για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών τα σημερινά επιτόκια.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται αναπροσαρμογή των αποδόσεων και από τις υπόλοιπες τράπεζες.