A- A+
Νέα παράταση για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης - Οι τιμές και το όφελος στις πληρωμές με κάρτα

Σε νέα παράταση της προθεσμίας διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, δίνοντας τη δυνατότητα προμήθειας του καυσίμου έως και το τέλος Μαίου.

Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση της σχετικής προθεσμίας που δίνεται έως σήμερα, με στόχο από τη μία πλευρά να δοθεί η δυνατότητα σε νοικοκυριά να αποθεματοποιήσουν πετρέλαιο στις σημερινές χαμηλές τιμές, και από την άλλη να ενισχυθεί ο τζίρος των πρατηρίων.

Η ζήτηση τις τελευταίες εβδομάδες για καύσιμα θέρμανσης είναι ενισχυμένη, καθώς δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που θέλουν να επωφεληθούν των χαμηλών τιμών που έχουν πλέον διαμορφωθεί στην αγορά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης (12/5/2020), η μέση τιμή διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης πανελλαδικά έχει υποχωρήσει κι άλλο τις πρώτες ημέρες του Μαίου.

Συγκεκριμένα, φιαμορφώνεται σε 0,736 ευρώ το λίτρο, καταγράφοντας βουτιά άνω του 40% σε σχέση με τα υψηλά της τρέχουσας περιόδου διάθεσης.

Στην ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου μάλιστα, υπάρχουν πρατήρια που διαθέτουν το πετρέλαιο ακόμη και κάτω από τα 0.68 ευρώ το λίτρο.

Επιπλέον κέρδος και άτοκες με πιστωτική

Κι αν δεν θέλετε να πληρώσετε όλο το ποσό σήμερα, μπορείτε εφόσον διαθέτετε πιστωτική κάρτα, να εξοφλήσετε το κόστος σε έως και 12 άτοκες δόσεις.

Επιπλέον, μπορείτε να έχετε όφελος από το πρόγραμμα επιβράβευσης της χρεωστικής ή πιστωτικήσ σας κάρτας, εξασφαλίζοντας δωρεάν ή με έκπτωση ψώνια σε επόμενες αγορές σας στους συνεργάτες κάθε τράπεζας.

Ειδικότερα, ανάλογα με την κάρτα σας μπορείτε να κερδίσετε έως 3% επί της αξίας των καυσίμων που θα προμηθευτείτε.

Το όφελος αυτό μπορεί να εξαργυρωθεί σε επόμενες αγορές σε οποιοδήποτε συνεργάτη του προγράμματος, στο οποίο συμμετέχει η κάρτα σας.

Για να επιλέξετε λοιπόν ποιο πρατήριο, αλλά και ποια κάρτα θα χρησιμοποιήσετε, εκτός από την τιμή του λίτρου, θα πρέπει να υπολογίσετε και το όφελος από το σύστημα ανταμοιβής των καρτών που διαθέτετε.

Για πάράδειγμα, για αγορά καυσίμων αξίας 500 ευρώ, οι κάρτες με τη μεγαλύτερη επιβράβευση είναι οι εξής:

Άμεση σύγκριση

Αυτό είναι εφικτό με λίγα κλικς μέσα από το εύχρηστο εργαλείο σύγκρισης προγραμμάτων επιβράβευσης που θα βρείτε στο Moneyonline.

Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε 5 βήματα:

1) Επιλέξτε τον τύπο της κάρτας σας

2) Εισάγετε το ποσό που θα δαπανήσετε

3) Επιλέξτε «Πετρέλαιο θέρμανσης» ή «Πρατήρια Καυσίμων» στο πεδίο «Κατηγορία Δαπάνης»

4) Επιλέξτε ένα ή περισσότερα προγράμματα επιβράβευσης

5) Δείτε πόσα θα κερδίσετε ανά πρόγραμμα επιβράβευσης και ανά πρατήριο.