A- A+
Νέα παράταση για τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων στις τράπεζες - Γιατί καθυστερούν
Η εκκρεμότητα με την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο δεν επιτρέπει στις τράπεζες να δημοσιεύσουν αποτελέσματα εξαμήνου και εννεαμήνου. Νέα παράταση από το υπουργείο Οικονομικών.

Οι τράπεζες δεν μπορούν να ανακοινώσουν αποτελέσματα, καθώς χωρίς την αναμενόμενη δόση του οικονομικού προγράμματος ΕΕ - ΔΝΤ που περιλαμβάνει τα 23,8 δισ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησής τους, οι ορκωτοί ελεγκτές δεν μπορούν να υπογράψουν τους ισολογισμούς τους.

Τα ίδια κεφάλαιά τους λόγω της ύφεσης που έχει αυξήσει τις καθυστερήσεις και της υποχώρησης των τιμών του ελληνικών ομολόγων έχουν υποχωρήσει σε επίπεδα που δεν επιτρέπουν τη δημοσιοποίηση των ισολογισμών τους.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνησή έδωσε νέα παράταση στη σχετική προθεσμία έως και τις 21 Δεκεμβρίου, καθώς μέχρι τότε εκτιμάται ότι θα έχουν δοθεί τα χρήματα στη χώρα μας από τον EFSF.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ

«Με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, παρατείνεται έως 21 Δεκεμβρίου του 2012 η προθεσμία δημοσιοποίησης των εξαμηνιαίων οικονομικών εκθέσεων των πιστωτικών ιδρυμάτων με μετοχές εισηγμένες στο χρηματιστήριο Αθηνών.

Επίσης, η προθεσμία δημοσιοποίησης των οικονομικών καταστάσεων του 3ου τριμήνου του έτους 2012, ως ορίζονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 6 του ν. 3556/2007, των πιστωτικών ιδρυμάτων με εισηγμένες μετοχές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρατείνεται μέχρι τις 21/12/2012».