A- A+
Νέα ευκαιρία για προσλήψεις εργαζομένων με πληρωμένα τα πάντα για 6 μήνες από τη ΔΥΠΑ

Μέχρι την Παρασκευή 14 Ιουλίου έχουν οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα τη δυνατότητα να υποβάλλουν την αίτησή τους για συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας της ΔΥΠΑ.

Ο λόγος γίνεται για το «Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας στην ψηφιακή οικονομία για 3.900 ανέργους έως 29 ετών».

Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να δώσουν, ως πάροχοι, τη δυνατότητα σε νέους που έχουν καταρτιστεί στην ψηφιακή οικονομία να αποκτήσουν εμπειρία για 6 μήνες, 30 ώρες εβδομαδιαία.

Όλα πληρωμένα!

Η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει 594 ευρώ μηνιαία καθαρή αποζημίωση απευθείας στους συμμετέχοντες, ενώ οι πάροχοι δεν έχουν κόστος συμμετοχής.

Επιπλέον, οι ωφελούμενοι υπάγονται στην ασφάλιση του συνεισπραττόμενου κλάδου ασθενείας σε είδος (ΕΟΠΥΥ) και ασφαλίζονται για επαγγελματικό κίνδυνο  στον e- ΕΦΚΑ από τη ΔΥΠΑ.

Στη δράση εντάσσονται επιχειρήσεις που ασκούν οικονομική δραστηριότητα (κύρια ή δευτερεύουσα) σε τομείς ψηφιακής οικονομίας.

Λοιπές επιχειρήσεις μπορούν να ενταχθούν εάν ο ιδιοκτήτης ή τουλάχιστον ένας εργαζόμενος με σχέση πλήρους και εξαρτημένης εργασίας, απασχολούνται μερικώς ή αποκλειστικά σε σχετικό αντικείμενο.

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά τη διάρκεια ενός μήνα πριν από την αίτηση.

ADVERTISEMENT

Μέγιστος αριθμός

Ο αριθμός των εργαζομένων που δύναται να απασχολήσει μία επιχείρηση μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος, εξαρτάται από το υφιστάμενο προσωπικό. Συγκεκριμένα: