A- A+
Νέα ESG προθεσμιακή κατάθεση από την Τράπεζα Πειραιώς - Επιτόκια ως 1,95%

Μία νέα προθεσμιακή κατάθεση με ESG κριτήρια λάνσαρε και προσφέρει στους πελάτες της η Τράπεζα Πειραιώς, με επιτόκια που φτάνουν ως το 1,95%.

Ο λόγος γίνεται για την προϊόν «ESG Στα Μέτρα Σου», με το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους καταθέτες να να συνεισφέρουν ενεργά στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας, με τον πιο εύκολο τρόπο.

Συγκεκριμένα, η τράπεζα δεσμεύεται να χρηματοδοτεί με ποσό αντίστοιχο αυτού που θα συγκεντρωθεί στην προθεσμιακή κατάθεση, τα επενδυτικά σχέδια μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με ESG προσανατολισμό και θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον και την κοινωνία.

Τα επιτόκια

Η προθεσμιακή κατάθεση διατίθεται με ειδική τιμολόγηση, σήμερα -5 bps (0,05%) της υφιστάμενης «Στα Μέτρα Σου», με ελάχιστο ποσό τα 25.000 ευρώ.

Τα επιτόκια ανάλογα με το ποσό και της διάρκεια που θα επιλεγεί κυμαίνονται από 0,14% έως 1,95%.

Το πλεονέκτημα του προγράμματος «Στα Μέτρα Σου» είναι ότι εσείς διαμορφώνετε τα χαρακτηριστικά του, όπως τα θέλετε.

Επιλέγετε τη διάρκεια της κατάθεσης, από 1 μέχρι 12 μήνες ή ακόμη και λήξη σε συγκεκριμένη ημερομηνία που σας εξυπηρετεί.

Μπορείτε να την αποκτήσετε μέσω winbank web banking, έχοντας την δυνατότητα να ορίσετε και συνδικαιούχους, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα.

ADVERTISEMENT


Η καταβολή των τόκων

Επίσης, επιλέγετε πότε θα λάβετε τους τόκους της προθεσμιακής σας κατάθεσης :

- Τη μέρα έναρξης της κατάθεσης

- Τη μέρα λήξης της κατάθεσης

- Κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, και συγκεκριμένα κάθε μήνα, δίμηνο ή τρίμηνο

Επίσης, εάν θεωρείτε ότι μπορεί να χρειαστείτε τα χρήματά σας πριν τη λήξη της προθεσμιακής σας κατάθεσης, μπορείτε να επιλέξετε τη δυνατότητα προεξόφλησης χωρίς κόστος.

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι διαθέσιμη όταν οι τόκοι της προθεσμιακής σας κατάθεσης καταβάλλονται κατά τη διάρκειά της και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε μόνο την ημερομηνία καταβολής των τόκων (κάθε μήνα, δίμηνο κλπ.)

Διαφορετικά, αν η προεξόφληση γίνει σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία ή έχετε επιλέξει καταβολή τόκων στην αρχή ή στη λήξη της προθεσμιακής κατάθεσης, επιβαρύνεστε με το προβλεπόμενο κόστος προεξόφλησης, το οποίο ισούται επί της ουσίας με τους δεδουλευμένους τόκους.

ADVERTISEMENT

Δυνατότητα μεταβολής κεφαλαίου

Εκτός από αυτήν την ευχέρεια όμως, μπορείτε εφόσον το επιθυμείτε κατά τη διάρκεια της προθεσμιακής κατάθεσης, να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε χρήματα.

Η συγκεκριμένη επιλογή είναι διαθέσιμη 1 φορά κάθε ημέρα, χωρίς επιβάρυνση και διατηρώντας το αρχικό σας επιτόκιο.

Επιπλέον θα πρέπει:

-  Το ποσό που προσθέτετε ή αφαιρείτε να είναι τουλάχιστον 1.000 ευρώ

- Το νέο κεφάλαιο της προθεσμιακής κατάθεσης να είναι μέχρι 10% μεγαλύτερο ή μικρότερο του αρχικού