A- A+
Μπαίνει και κριτήριο υψομέτρου για το επίδομα θέρμανσης - Προσπάθεια να αυξηθούν οι δικαιούχοι
Εισαγωγή και κριτηρίου υψομέτρου για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης και αύξηση των εισοδηματικών και περιουσιακών ορίων με στόχο τη διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει αύξηση τόσο των εισοδηματικών κριτηρίων που έχουν ανακοινωθεί όσο και της συνολικής αξίας των ακινήτων που έχει στην κατοχή του ο φορολογούμενος.

Με αυτόν τον τρόπο θα διευρυνθεί η βάση των πολιτών που δικαιούνται επιστροφής φόρου 28 λεπτά το λίτρο ανάλογα τη γεωγραφική ζώνη και τα τετραγωνικά της κατοικίας τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στη Βουλή προανήγγειλε τη θέσπιση κριτηρίου υψομέτρου για την καταβολή του επιδόματος, το οποίο όπως είπε θα καταβληθεί άμεσα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν για περισσότερες λεπτομέρειες να επικοινωνούν με την ΓΓΠΣ στο τηλέφωνο 210-4803131.

Η πάταξη του λαθρεμπορίου

Μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για την περαιτέρω αποκρατικοποίηση των ΔΕΚΟ, ο Γιάννης Στουρνάρας τόνισε ότι «το μέτρο αύξησης του φόρου δεν είναι εισπρακτικό - και τις μόνες εισπράξεις που αναμένουμε, είναι από την πάταξη του λαθρεμπορίου».

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη τόνισε ότι «η πολιτική σας είναι απαράδεκτη - και θα γίνει αιτία να παγώσει κόσμος, τόσο στις πόλεις όσο και στο βουνό».

Σύμφωνα με την ίδια, «το χτύπημα του λαθρεμπορίου καυσίμου είναι υπόθεση πολιτικής βούλησης. Το μέτρο της εξίσωσης των φόρων κατανάλωσης, θα οδηγήσει σε συνολικότερη μείωση των κρατικών εσόδων, λόγω της προβλεπόμενης μείωσης της ζήτησης. Όσο υπάρχει το ναυτιλιακό πετρέλαιο, το παράθυρο του λαθρεμπορίου θα γίνει ορθάνοιχτη πόρτα».

Απαντώντας ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως «εξισώνουμε τους φόρους στο 80% του φόρου για το πετρέλαιο κίνησης. Παρακάτω δεν μπορούμε λόγω ευρωπαϊκής νομοθεσίας».

«Επειδή ωστόσο το λαθρεμπόριο είναι μέρος του συνολικού προβλήματος, έχω ζητήσει να μου διαβιβαστούν τα σχέδια υπουργικών αποφάσεων, ώστε να ενεργοποιηθούν πλήρως οι διατάξεις για την πάταξή του, όπως το σύστημα ελέγχου εισροών και εκροών στις αποθήκες πετρελαιοειδών, η τοποθέτηση gps στα μέσα μεταφοράς κλπ.» πρόσθεσε ο ίδιος.

Διαβάστε επίσης

* Άνοιξε στο TAXISNET η ειδική εφαρμογή για το επίδομα στο πετρέλαιο θέρμανσης