Η τράπεζα προχώρησε στην περικοπή τόσο των επιτοκίων σε συγκεκριμένα προγράμματα, όσο και της επιβράβευσης σε είδος που παρέχει σε προϊόντα συνδεδεμένα με την "Επιστροφή".
Πλέον, η μόνη συστημική τράπεζα που δεν έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο δελτίο επιτοκίων της είναι η Εθνική. Θεωρείται ωστόσο θέμα ημερών.
Τράπεζα Πειραιώς και Alpha Bank ολοκλήρωσαν τις αλλαγές τους τις προηγούμενες ημέρες.
Όλες οι αλλαγές
Οι κινήσεις της Eurobank συνοψίζονται στα εξής:
- Διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στους λογαριασμούς Live Προθεσμιακή και Προθεσμιακή με Ευελιξία
- Μείωσε την επιβράβευση σε Ευρώ Επιστροφή στις προθεσμιακές που είναι συνδεδεμένες με το πρόγραμμα ανταμοιβής καρτών, έως και κατά 50%
- Μείωσε τα επιτόκια στους λοιπούς προθεσμιακές λογαριασμούς έως και κατά 15 μονάδες βάσης
Τι συμφέρει
Με αυτά τα δεδομένα, η «οροφή» στα επιτόκια της Eurobank παραμένει το 0,60% για καταθέσεις που θα ανοίξουν μέσω του e-banking.
Παρά τις αλλαγές στα υπόλοιπα προγράμματα, οι προθεσμιακές καταθέσεις που είναι συνδεδεμένες με προϊόντα επιβράβευσης εξακολουθούν να προσφέρουν υψηλότερες τελικές καθαρές αποδόσεις.
Οι προθεσμιακές καταθέσεις με ευελιξία, πχ. πρόωρη μερική ή ολική ανάληψη προσφέρουν χαμηλότερα επιτόκια.
Διαβάστε επίσης
* Προθεσμιακές: Νέος κύκλος αναπροσαρμογής στα επιτόκια, αλλά με ...εκπλήξεις