A- A+
Μέσω Alpha Bank, Eurobank ή Viva Wallet η έκδοση της άυλης κάρτας για το Market Pass - Η διαδικασία

Μέσω της Alpha Bank, της Eurobank ή της Viva Wallet μπορούν να εκδώσουν οι δικαιούχοι του Maket Pass την άυλη ψηφιακή κάρτα που είναι απαραίτητη για τις αγορές τροφίμων.

Ο λόγος γίνεται για την Market Pass Visa, την οποία διαθέτουν οι τρεις τράπεζες ψηφιακά. Η επιλογή του πιστωτικού ιδρύματος γίνεται κατά τη διαδικασία της αίτησής στην πλατφόρμα των αιτήσεων που έχει ανοίξει από την περασμένη Τρίτη.

Σημειώνεται ότι δεν χρειάζεται να είστε πελάτης στην τράπεζα που θα επιλέξετε, ούτε χρειάζεται να κάνετε κανονική εγγραφή.

Η διαδικασία που ακολουθείται από κάθε τράπεζα αφορά μόνο την έκδοση της συγκεκριμένης κάρτας, η οποία θα λήξει αυτόματα στις 31/8/2023.

Αυξημένη επιδότηση

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχει η δυνατότητα λήψης του επιδόματος είτε μέσω της ψηφιακής κάρτας ή με πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό.

Ωστόσο, αν επιλεγεί η κατάθεση των χρημάτων σε λογαριασμό σας θα λάβετε 20% λιγότερα χρήματα.

Από εκεί και πέρα δεν εκδίδεται πλαστικό για την κάρτα. Στο πλαίσιο αυτό μετά την εκδοσή της θα πρέπει να την εντάξετε στο ψηφιακό πορτοφόλι του κινητού σας τηλεφώνου, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσετε.


Η διαδικασία

Αφού υποβάλλετε την αίτησή σας και εγκριθεί, θα λάβετε μέσα στις επόμενες ημέρες ενημέρωση από την τράπεζα που επιλέξατε οδηγίες για την έκδοσή της.

Αναλυτικότερα, ανά τράπεζα ισχύουν τα εξής:

Eurobank

Θα λάβετε e-mail, στο οποίο περιλαμβάνεται ένας σύνδεσμος. Κάνετε κλικ και οδηγείστε σε ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον της Eurobank.

Εκεί ακολουθείτε τις οδηγίες για να αποκτήσετε την κάρτα σας. Εφόσον συνδεθείτε, μπορείτε να δείτε όλα τα στοιχεία της κάρτας σας όπως:

  • Τον αριθμό
  • Την ημερομηνία λήξης
  • Το διαθέσιμο υπόλοιπο του επιδόματος

Στη συνέχεια χρησιμοποιείτε τα στοιχεία αυτά για να την προσθέσετε στο ψηφιακό πορτοφόλι σας Apple Pay, Google Pay™, Garmin Pay, στο κινητό ή το ρολόι σας.


ADVERTISEMENT


Alpha Bank

Αφού λάβετε SMS από την τράπεζα ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη θα πρέπει να μεταβείτε στο myAlpha mobile μέσω του κινητού σας.

  • Αν είστε ήδη πελάτης

Στο app, στο μενού των καρτών, θα βρείτε διαθέσιμη την ψηφιακή κάρτα, την οποία θα πρέπει να προσθέσετε σε ένα από τα ακόλουθα ψηφιακά πορτοφόλια: Apple Pay, Google Pay, myAlpha wallet, Garmin Pay, ανάλογα με τη συσκευή σας.


  • Αν δεν είστε πελάτης

Κάντε εγγραφή στην εφαρμογή. Σε αυτήν την περίπτωση δεν χρειάζεται να γίνεται πελάτης της τράπεζας. Η εγγραφή σας αφορά μόνο την ψηφιακή κάρτα για το επίδομα τροφίμων.

Κατά τη σύνδεση σας στην εφαρμογή, δεν πρέπει να επιλέξετε εγγραφή στο e-Banking ή νέος πελάτης,  αλλά να χρησιμοποιήσετε τους κωδικούς που σας έχουν σταλεί με SMS / e-mail, επιλέγοντας «Σύνδεση με Κωδικούς».

Εντοπίστε τη νέα άυλη Visa κάρτα σας στην αρχική σελίδα (ενότητα Κάρτες). Επιλέξτε την κάρτα και προσθέστε την στο ψηφιακό πορτοφόλι που σας εξυπηρετεί.


ADVERTISEMENT


Viva Wallet

Εφόσον λάβετε την ενημέρωση μέσω e-mail και SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να μπορέσετε να τη δείτε από την πλατφόρμα της Viva Wallet.

  • Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet

- Επιλέξτε στο E-mail που λάβατε το σύνδεσμο "Ενεργοποίησε το Market Pass σου".

- Στη σελίδα που θα ανοίξει δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από 6 χαρακτήρες, να περιέχει αριθμούς (1-9), γράμματα (a-z, A-Z) και σύμβολα (π.χ. !@#$%^*)

- Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση

- Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση


  • Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

Επιλέξτε στο Ε-mail που λάβατε το σύνδεσμο "Δες το Market Pass σου".

- Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας.

- Επιλέξτε την ένδειξη Market Pass.

Με την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων, μπορείτε άμεσα να εντοπίσετε και να εντάξετε την ψηφιακή σας κάρτα στο Apple Pay ή στο Google Pay, προκειμένου να τη χρησιμοποιήσετε.