A- A+
Με viber η αποστολή του extra PIN από τη Eurobank για την ολοκλήρωση e-συναλλαγών

Μέσω viber θα λαμβάνουν σε λίγες ημέρες οι πελάτες της Eurobank τον απαραίτητο εξαψήφιο κωδικό μίας χρήσης, για την έγκριση ηλεκτρονικών τους συναλλαγών.

To γραπτό μήνυμα θα αποστέλλεται, κατά προτεραιότητα μέσω της εφαρμογής Viber, όταν υπάρχει ενεργός λογαριασμός στην συγκεκριμένη εφαρμογή.

Ανάλογη τεχνολογία χρησιμοποιούν επίσης η Alpha Bank και η Εθνική Τράπεζα.

Ο νέος τρόπος

Μοναδική προϋπόθεση είναι να έχει συνδεθεί ο λογαριασμός σας viber με τον αριθμό κινητού τηλεφώνου που έχει οριστεί στην τράπεζα για την λήψη των Kωδικών Μιας Χρήσης (OTP).

Στην περίπτωση που δεν διαθέτετε λογαριασμό στην υπηρεσία Viber, θα συνεχίσετε να λαμβάνετε τον εξαψήφιο κωδικό (OTP) στο κινητό σας μέσω SMS.

Με τον τρόπο αυτό υπάρχει η δυνατότητα εναλλακτικής λήψης του πρόσθετου κωδικού ασφαλείας, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο.

Για παράδειγμα, αν είστε κάπου δεν έχετε σήμα στο κινητό σας τηλέφωνο, θα λαμβάνετε τον κωδικό μέσω viber, το οποίο είναι λειτουργικό μόνο με τη χρήση wi-fi.

Πχ. σε περιοχή χωρίς κάλυψη, αλλά με επίγεια σύνδεση στο intrernet, στο πλοίο ή ακόμη και σε ένα αεροπλάνο και θέλετε να εκτελέσετε μία συναλλαγή, θα παίρνετε το μήνυμα στο viber λογαριασμό σας.