A- A+
Κόβει το ρεύμα σε 100.000 οφειλέτες η ΔΕΗ - Ακολουθούν κι άλλοι
Στη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε 100.000 πελάτες της που μπορούν να πληρώσουν, αλλά διατηρούν οφειλές στην εταιρεία, προχωρά άμεσα η ΔΕΗ.

Η εντολή για διακοπή του ρεύματος σε αυτές τις περιπτώσεις έχει ήδη δοθεί από την εταιρεία, όπως δήλωσε στο Mega ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Γιώργος Αδαμίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται για ανθρώπους που δεν είναι φτωχοί και θα μπορούσαν κάτω υπό προϋποθέσεις να πληρώσουν.

Σαφάρι για τα χρέη

Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε πως το «σαφάρι» της εταιρείας για την εξεύρεση των κακοπληρωτών θα συνεχιστεί, με τους απλήρωτους λογαριασμούς να ανέρχονται σε 2.100.000.

«Μιλάμε για προφίλ καταναλωτών που δεν έχουν αδυναμία να πληρώσουν, απλά είναι μπαταχτσήδες» είπε ο κ. Αδαμίδης.

Ξεκαθάρισε δε ότι αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα, τότε η επιχείρηση θα αναγκαστεί από την επόμενη χρονιά να αυξήσει τα τιμολόγια σε αυτούς που πληρώνουν.

4 κινητά αντί για ρεύμα

Τα τελευταία χρόνια και εξαιτίας της απήχησης που είχαν τα κινήματα "δεν πληρώνω" ορισμένοι καταναλωτές επιλέγουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο κ. Αδαμίδης, πολλές οικογένειες διαθέτουν 3 και 4 κινητά αντί για το ηλεκτρικό ρεύμα .

«Ποιος θα αναγκαστεί να πληρώσει μετά; οι συνήθεις ύποπτοι, αυτοί που πληρώνουν» τονίζει και προσθέτει πως συνήθως εξοφλούν έγκαιρα τους λογαριασμούς μικροκαταναλωτές από περιοχές της χώρας με χαμηλά εισοδήματα, σε αντίθεση με όσους διαθέτουν πολυτελείς βίλες και πισίνες.