A- A+
Κάπα Research: Πρώτο κόμμα με 20,5% ο ΣΥΡΙΖΑ και διαφορά 2,4% από τη ΝΔ
Ενίσχυση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και η δημοσκόπηση της Κάπα Research, που δημοσιεύει «Το Βήμα της Κυριακής». Λαμβάνει 20,5%, διατηρώντζας προβάδισμα 2,4% από τη δεύτερη ΝΔ.

Μια κοινωνία φοβισμένη και ανήσυχη, η οποία απαιτεί από τα κόμματα να συνεργαστούν πάση θυσία, με στόχο την αναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ, εμφανίζει η πανελλαδική έρευνα της Κάπα Research για «Το Βήμα της Κυριακής», λίγες μόλις ημέρες μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Το μετεκλογικό σκηνικό που διαμορφώνεται, όπως αυτό αποτυπώνεται στην έρευνα και εν όψει της τελευταίας και πλέον κρίσιμης φά-
σης των συζητήσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης, προσφέρει στα κομματικά επιτελεία κάποια χρήσιμα στοιχεία προς αξιολόγηση και προσδιορισμό της πολιτικής τους στάσης.

Εκτός δε συγκλονιστικού απροόπτου, προδιαγράφει τις εξελίξεις έπειτα από μια δεύτερη προσφυγή στις κάλπες, η οποία δεν φαίνεται πως θα δώσει διαφορετική εικόνα, αλλά μάλλον θα αναγκάσει τις πολιτικές ηγεσίες να αναπροσαρμόσουν τη στάση τους και τις προτεραιότητές τους για την επόμενη μέρα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι διαθέσεις και τα μηνύματα των πολιτών επαναβεβαιώνονται στην πρόθεση ψήφου όπως αυτή καταγράφεται μετά την κάλπη της προηγούμενης Κυριακής, σε περίπτωση που προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Η εικόνα που διαμορφώνεται, και με δεδομένα όσα έχουν ακουστεί από την 6η Μαΐου και έπειτα (η έρευνα διενεργήθηκε την προηγούμενη Τετάρτη και Πέμπτη και ενώ ήταν σε εξέλιξη οι απόπειρες σχηματισμού κυβέρνησης), δεν ανατρέπει τις τάσεις.

Aντιθέτως, ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον εμφανίζει πλέον πρώτο κόμμα, ενώ καταγράφει ανεπαίσθητη πτώση στη ΝΔ, με το ΠαΣοΚ να παραμένει στην τρίτη θέση, με νέες απώλειες.

Διαβάστε επίσης

* Δημοσκόπηση Marc: Πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό κοντά στο 28%

* DJ: Κρυφές δημοσκοπήσεις φέρνουν τον ΣΥΡΙΖΑ στο 25% λίγα 24ωρα μετά τις εκλογές

* Πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ δείχνει και νέα δημοσκόπηση - Στο 25,5% το ποσοστό του