A- A+
HSBC: Είσοδος στο m-banking με Face ή Touch ID
Πρόσβαση στην υπηρεσία Mobile Banking με τη βοήθεια εξελιγμένων τεχνολογιών πιστοποίησης ταυτότητας, δίνει η HSBC στους πελάτες της.

Όπως ανακοινώθηκε, η τράπεζα προσφέρει στους πελάτες της στην Ελλάδα τη δυνατότητα πρόσβασης στην υπηρεσία Mobile Banking με τη χρήση μοναδικών ανθρώπινων χαρακτηριστικών, όπως το δακτυλικό αποτύπωμα (Touch ID) και την αναγνώριση προσώπου (Face ID).

Η επιβεβαίωση της ταυτότητας

Το δακτυλικό αποτύπωμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου χρησιμοποιούνται για την επιβεβαίωση της ταυτότητας του χρήστη με μια μόνο κίνηση, καθιστώντας την πρόσβαση στην υπηρεσία HSBC Mobile Banking πιο γρήγορη, χωρίς να απαιτούνται πλέον κωδικοί.

Το δακτυλικό αποτύπωμα και τα χαρακτηριστικά του προσώπου αποτελούν μια ασφαλή και αξιόπιστη εναλλακτική πιστοποίησης της ταυτότητας καθώς είναι μοναδικά για κάθε άνθρωπο, ενώ σε αντίθεση με τους κωδικούς πρόσβασης και τις συσκευές token είναι πάντοτε άμεσα διαθέσιμα.

Για εγγεγραμμένους χρήστες στην υπηρεσία HSBC Mobile Banking η ενεργοποίηση της δυνατότητας Touch ID και Face ID γίνεται σε μόνο 4 απλά βήματα.

H HSBC θα ενημερώσει αναλυτικά τους πελάτες λιανικής τραπεζικής.