A- A+
HSBC: Επένδυση στο χρυσό με εγγύηση κεφαλαίου
Τη διάθεση ενός νέου καταθετικού προϊόντος με εγγύηση του αρχικού κεφαλαίου ανακοίνωσε η HSBC, δίνοντας τη δυνατότητα στους Ελληνες επενδυτές να τοποθετηθούν στο χρυσό.

Πρόκειται για το πρόγραμμα “Gold & Currencies”, η απόδοση του οποίου εξαρτάται από την πορεία της τιμής του χρυσού, αλλά και από την πορεία τεσσάρων νομισμάτων αναδυόμενων αγορών σε σχέση με το ευρώ.

Σημειώνεται, ότι το προϊόν περιλαμβάνει την τιμή του χρυσού εκφρασμένη σε ευρώ και 4 διαφορετικά νομίσματα των αναδυόμενων αγορών των Βραζιλίας, Ν. Κορέας, Πολωνίας και Τουρκίας. Κάθε νόμισμα και η τιμή του χρυσού έχουν ισομερή συμμετοχή στην απόδοση του καλαθιού.

Η διάρκεια κατάθεσης είναι 3ετής με ελάχιστο ποσό 3.000 ευρώ ή δολάρια ΗΠΑ. Η προεγγραφή του προϊόντος, που προσφέρεται σε περιορισμένη έκδοση, ξεκίνησε στις 31 Μαΐου 2010 και θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουνίου 2010. Στη λήξη ο επενδυτής λαμβάνει το 75% της απόδοσης του καλαθιού.

Όπως δήλωσε ο κ. Απόστολος Παπαναγιώτου, διευθυντής σχεδιασμού και ανάπτυξης προϊόντων HSBC Ελλάδος «το νέο καταθετικό προϊόν εγγυημένου κεφαλαίου στη λήξη “Gold & Currencies” αποτελεί ένα συνδυασμό, τόσο της δυναμικής των αναδυόμενων αγορών όσο και της διαχρονικής αξίας που έχει ο χρυσός, ως ευγενές μέταλλο, πράγμα που το κάνει μία ελκυστική επενδυτική επιλογή».